Home Smartphones en tablets Zelf je telefoon repareren? Zo doe je dat!

Zelf je telefoon repareren? Zo doe je dat!

3751
0
DELEN
Zelf je telefoon repareren

Is je telefoon kapot? Dan kun je ‘m natuurlijk naar een reparateur brengen voor reparatie. Maar daar hangt vaak ook een (niet altijd even leuk) prijskaartje aan verbonden. Dus waarom zou je niet eerst kijken of je het zelf kunt repareren? We leggen je bij verschillende reparaties uit hoe je dit zelf aan kunt pakken!

1. Krassen of barst in het scherm

Het zal vast niet de eerste (of laatste) keer zijn dat je krassen of een barst in je scherm hebt; de smartphones zijn tegenwoordig erg gevoelig voor schade. Gelukkig kan een gebroken scherm in de meeste gevallen gewoon zelf gerepareerd worden. Krassen kun je zelfs met iets simpels als tandpasta verwijderen! Doe wat tandpasta op een wattenstaafje en maak ronddraaiende bewegingen over de kras totdat deze verdwenen is. Is je kras daarentegen een flinke barst of scheur in het scherm, dan moet je een nieuw telefoonscherm bestellen. De telefoon accessoires van Mobile Supplies geven je alle tools die je nodig hebt om dit klusje te klaren. Zodra je nieuwe scherm binnen is kun je dit met de handige DIY instructies zelf vervangen. Zitten er geen instructies bij; dan kun je vast een makkelijke YouTube tutorial vinden!

2. Schade door vocht

Telefoon schade zelf repareren

Is je telefoon of je telefoonhoesje niet waterbestendig en heb je ‘m net in de wc laten vallen? Dan moet je snel handelen. Gelukkig kun je vochtschade voorkomen met simpele huis, tuin en keuken ingrediënten. Zodra je telefoon in het water valt haal je deze er (natuurlijk) uit. Haal vervolgens de batterij eruit en leg je telefoon in een kommetje rijst. Wacht een paar dagen zodat de rijst het vocht op kan nemen en zet de telefoon vervolgens weer aan.

3. Vuil en stof

Doet je speaker of microfoon het niet meer? Dan is de kans groot dat hier vuil of stof in zit. Je kunt het vuil en stof makkelijk met een kruimeldief of stofzuiger verwijderen. Wil je het nog specifieker aanpakken? Dan kun je online handige waterzuigers voor smartphones vinden die zowel in geval van waterschade als van vuil en stof te gebruiken zijn.

Met deze handige werkwijzen kun je de meeste schadegevallen van je telefoon zelf repareren of oplossen. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat je de juiste tools, gereedschappen en accessoires bij de hand hebt om dit soort klusjes te klaren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here