Home Smartphones en tablets Wordt de iPhone 7 de beste smartphone ooit?

Wordt de iPhone 7 de beste smartphone ooit?

2462
0
DELEN
Apple iphone 7

Op 7 september moet het ultieme spektakel – Apple maakt graag een spektakel van zijn productpresentaties – plaats vinden in San Francisco. Gezien het het zevende model betreft, kán het geen toeval zijn dat er voor deze datum gekozen is. Op 7 september zal Apple in geuren en kleuren vertellen wat er nieuw is aan de iPhone 7. Of eigenlijk iPhones, want het is vrijwel zeker dat er twee varianten iPhones 7 in de winkels komen. Hoewel de nieuwste snufjes, specificaties en vormgeving van nieuwe Appleproducten strikt geheim dienen te blijven, lekt er weleens wat uit en fantaseren de fans over mogelijke nieuwigheden. Toch zal de iPhone 7 niet heel veel verschillen van zijn recentste voorganger. Hoe dan ook, een aantal vermoedens moet haast wel kloppen.

Formaat en resolutie

Om te beginnen zal het beeldschermformaat en de resolutie van zowel de iPhone 6 en 6 Plus hetzelfde zijn als die van de iPhone 7 en 7 Plus. Inderdaad, ook bij het zevende model komt Apple met een standaardformaat telefoon en een plusversie. Even voor de volledigheid: dit is 4,7 inch met 1334 x 750 pixels en 5,5 inch met 1920 x 1080 pixels. De behuizing zal echter wel beter bestand zijn tegen spatwater!

Opslag

Een positieve vernieuwing van de zevende iPhone is de verwachte geheugencapaciteit. Terwijl de iPhone 6 bestond in een 16 GB variant, die overigens voor iedereen te laag was gezien de opslagvretende besturingssystemen van Apple, zal de iPhone 7 minimaal 32 GB aan opslagruimte hebben. Schrik niet: de iPhone 7 met de meeste opslagruimte zal 256 GB hebben. Hopelijk is dit niet alleen zo ontworpen omdat het nieuwe besturingssysteem nog groter geworden is. Wacht even, een nieuw besturingssysteem? Yes.

iOS 10

Aankomende herfst zal namelijk het nieuwe besturingssysteem iOS 10 te downloaden zijn. Leuke toevoegingen aan dit systeem zijn dat je onder andere berichten in je eigen handschrift kunt sturen, de wekker uitschakelt door je iPhone op te tillen, makkelijker switcht naar emoji’s en in verschillende talen tegelijk kunt typen. Tegen de tijd dat de iPhone 7 geleverd wordt aan de consument, staat iOS 10 er waarschijnlijk al op geïnstalleerd.

Camera, batterij en headphones

Een ander leuk niet te onderschatten aardigheidje van de iPhone 7 en 7 Plus, is dat de camera’s weer aanzienlijk verbeterd zijn. De camera’s zullen 12 megapixel hebben, wat wel 4 megapixel meer is dan de camera van de iPhone 6.

De batterij zal sterker zijn dan eerst, want in de iPhone 6 zit een 1.715 mAh batterij en in de iPhone 7 komt een 1.960 mAh batterij. Voor de 7 Plus is ook een sterkere accu voorspeld, want die zal een 2.910 mAh batterij hebben, hoewel De iPhone 6 Plus er een heeft van 2.750 mAh.
Tot slot de veelbesproken headphone jack, die weggelaten is uit de iPhone 7. Dit betekent dat je door een draadloze headset gaat luisteren naar wat er voorheen door je oortelefoontjes kwam.

Nog éven geduld…

De iPhone 7 mag dan wel gepresenteerd worden op 7 september, maar dat betekent niet dat hij dan ook meteen verkrijgbaar is. Voor Nederland geldt hoogstwaarschijnlijk dat je je pre-order voor de iPhone 7 vanaf 30 september kunt indienen. De iPhone 7 met de laagste opslagcapaciteit zal 749 euro kosten en die met de hoogste 1079 euro. Voor de 7 Plus zal het vermoedelijk beginnen bij 859 euro en oplopen tot 1189 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here