Home Business Woorden tellen functie van je sitemap

Woorden tellen functie van je sitemap

2821
0
DELEN
woorden sitemap

Het laten tellen van woorden in je sitemap is vaak een tijdrovende taak voor vertaalbureaus. Nu is er een vertaalbureau dat hier een geautomatiseerde oplossing voor heeft gevonden. Deze nieuwe woorden tellen functie telt de woorden van je sitemap in een handomdraai. Binnen enkele minuten weet je om hoeveel woorden het gaat. Natuurlijk is het mogelijk om zelf de pagina’s te selecteren. Alles wordt gedaan via je eigen sitemap, waarbij de bijlagen niet automatisch mee worden geteld. Zo weet je letterlijk binnen een paar minuten hoeveel woorden je sitemap bevat, zodat je deze direct kunt laten vertalen.

Wat wordt er wel en niet meegeteld?

In meerdere situaties is het handig om te weten hoeveel woorden er op je website of op een bepaalde pagina staan. Een vertaalbureau kan de website vertalen tegen een woordtarief. In dit geval is het belangrijk om te weten om hoeveel woorden het gaat. Het zelf tellen van de woorden op je website is een tijdrovende taak. Deze tijd kun je wel beter besteden. Je kunt gebruik maken van de nieuwe functie voor het tellen van de woorden. Hierbij worden losse bestanden en afbeeldingsteksten niet meegeteld. Metatags worden wel meegeteld. Het verzoek om het aantal woorden te tellen is binnen een paar stappen verzonden.

Een indicatie van het woordenaantal

Traditionele vertaalbureaus tellen de woorden op de website nog handmatig. Dit kost uiteraard veel tijd. Je moet niet alleen lang wachten om het woordenaantal door te krijgen, maar het duurt vanzelfsprekend ook langer voordat het daadwerkelijke vertaalwerk van start kan gaan. Hierdoor staat alles ‘stil’. Je kunt niet verder en dit kan vervelende gevolgen hebben. Bij Fairlingo is het zo dat je binnen een paar minuten een goede indicatie kunt krijgen van het woordenaantal. Dit betekent dat het vertaalwerk, bij jouw akkoord, ook op korte termijn van start kan gaan. De tijdsbesparing levert vanzelfsprekend diverse voordelen op.

Eenvoudig een sitemap gebruiken

De nieuwe functie voor het tellen van de woorden staat in combinatie met de sitemap. Dit wil zeggen dat het aantal woorden wordt bepaald op basis van je eigen sitemap en de eventueel aangegeven paginaselectie. Meer dan het aanleveren van je sitemap is dan ook niet nodig om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie. Er kan bij Fairlingo direct worden aangegeven naar welke doeltaal de tekst moet worden vertaald.

Waarom is woorden tellen zo belangrijk?

Er zijn vertaalbureaus die vertalen op basis van uurtarief, maar in de meeste gevallen wordt er een woordtarief berekend. Dit is voor jou vaak prettiger. Het aantal uren werk is immers niet te controleren, terwijl het aantal woorden wel van tevoren kan worden aangegeven. Hier is de nieuwe telfunctie voor bedoeld. Doordat je van tevoren weet om hoeveel woorden het gaat kun je zelf ook goed berekenen hoeveel het zal kosten om de betreffende woorden te laten vertalen naar de gewenste doeltaal. Je kunt dus goed een inschatting van de kosten maken. Uiteraard is het in de meeste gevallen mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. De offerte kan pas worden opgesteld wanneer het aantal woorden bekend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here