Home Smartphones en tablets Na lang wachten is het zover: WhatsApp introduceert donkere modus

Na lang wachten is het zover: WhatsApp introduceert donkere modus

2228
0
DELEN
WhatsApp donkere modus

Voor iedereen die zich ergert aan het felle licht van je smartphone tijdens het versturen van berichten ’s avonds laat, heeft WhatsApp dé oplossing: een donkere modus. Hoewel de zogenoemde dark mode al door veel smartphones en populaire apps gebruikt wordt, liet de grote smartphone-applicatie WhatsApp lang op zich wachten. Echter is dat vanaf nu verleden tijd, en kun jij via WhatsApp door middel van de donkere modus moeiteloos tot in de late uurtjes berichten versturen. In dit artikel leggen we je uit wat de donkere modus op WhatsApp inhoudt en hoe je deze gemakkelijk op je smartphone kunt instellen.

Dark mode op smartphone en WhatsApp

WhatsApp gaat goed met de tijd mee en voegt zo nu en dan nieuwe functies aan de applicatie toe. Zo is WhatsApp ook op laptops en computers te gebruiken, en niet alleen op smartphones. Daarnaast houden zij goed rekening met de privacy van gebruikers door alle appjes van gebruikers te versleutelen. Omdat de donkere modus een zeer geliefde functie is op smartphones en in apps, kon WhatsApp hiermee niet achterblijven. Maar wat maakt deze donkere modus zo populair? We weten allemaal dat het felle blauwe licht van je smartphone niet ideaal is voor je slaapritme. De donkere modus brengt daar verbetering in, en biedt meer rust aan de ogen. Slapen wordt zo, kort na gebruik van je smartphone, een stuk gemakkelijker. Ook zorgt de donkere modus voor energiebesparing. De black mode op WhatsApp, hoe de donkere modus ook wel genoemd wordt, biedt dus enorme voordelen.

WhatsApp donkere modus op iPhone instellen

Het instellen van de WhatsApp donkere modus is een eitje als je de laatste versie van iOS op je iPhone hebt. Wanneer je de donkere modus standaard aanzet in de algemene instellingen van je iPhone, schakelt WhatsApp automatisch ook over naar het donkere thema. Hoe doe je dit?

  • Open de app ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Beeldscherm en helderheid’
  • Selecteer ‘Donker’

Gebruikers van de laatste versie van iOS hoeven dus niets aan hun WhatsApp instellingen aan te passen om gebruik te maken van deze modus, omdat het via het besturingssysteem gaat. Echter is het flink balen voor gebruikers met iOS 12 of ouder. Aangezien er geen aparte instellingen binnen WhatsApp zijn, kunnen zij niet profiteren van de WhatsApp donkere modus op hun iPhone. 

WhatsApp donkere modus op Android

Ook voor Androidgebruikers geldt dat wanneer zij de nieuwste versie van het besturingssysteem hebben, WhatsApp het donkere thema automatisch overneemt. Niet getreurd, ook als je een iets oudere versie van Android hebt kan je gebruik maken van de WhatsApp dark mode. Zo kan de donkere modus gemakkelijk op bijvoorbeeld Huawei en Samsung smartphones worden ingesteld. Hiervoor is het niet nodig om WhatsApp opnieuw in te stellen. Hoe stel je de donkere modus op Android in?

  • Open de WhatsApp applicatie en klik op de drie verticale puntjes rechts bovenin
  • Klik op ‘Chats’
  • Klik onder ‘Weergave’ op ‘Thema’
  • Je krijgt nu de keuze uit: Systeem Standaard, Licht en Donker. Voor de donkere modus kies je dus voor ‘Donker’.

Bij Android geldt dat wanneer er wordt gekozen voor ‘Systeem Standaard’, WhatsApp het thema overneemt dat is ingesteld in het besturingssysteem. 

De reacties op de langverwachte donkere modus op WhatsApp zijn super positief. Wat denk jij, switch je ooit nog terug naar het felle blauwe licht van je smartphone of is de donkere modus op WhatsApp de beste functie tot nu toe?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here