Home Smartphones en tablets Wat weten we van de Samsung S9?

Wat weten we van de Samsung S9?

3013
1
DELEN

Tijdens het Mobile World Congress 2018 zijn ontzettend veel nieuwe mobiele telefoons gepresenteerd. Zo ook de Samsung S9. Naast de Samsung S9 presenteert het merk dit jaar ook de Samsung S9+, naar zeggen de concurrent van de iPhone X van Apple. Vanaf volgende week is het toestel beschikbaar en dit is wat het toestel te beiden heeft:

Afmetingen en kleuren van Samsung S9

De Galaxy S9 heeft de volgende afmetingen: het toestel is 14,77 cm hoog, 6,87 cm breed en 0,85 cm dik. Het toestel weegt 0,163 kg. De Samsung Galaxy S9+ is 15,81 cm hoog, 7,38 cm breed en ook 0,85 cm dik. Het plus-model is net iets zwaarder dan zijn kleine broertje, het toestel is 0,189 kg. De toestellen beschikken over een 5,8 inch-scherm beeldscherm en een 6,2 inch-scherm voor de Samsung Galaxy S9 +. De toestellen zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren blauw, zwart en paars. Op dit moment zijn er nog geen zilveren of goudkleurige modellen aangekondigd. Van de toestellen zijn ook grijze varianten beschikbaar, maar op het moment van schrijven niet in Nederland.

Camera en vingerafdruk

Met het nieuwe toestel richt Samsung zich op een verbeterde camera. Net als de iPhone X is het toestel uitgevoerd met twee camera’s. Deze camera is net als bij de iPhone’s alleen te vinden bij het plus-toestel, niet bij de ‘reguliere’ S9. Scherptediepte foto’s zijn hierdoor makkelijk te maken met een mobiele telefoon, al blijft de kwaliteit hetzelfde. De telefoon komt net als de Samsung Galaxy S8 met een 12 megapixel camera. Het toestel is uitgerust met een vingerprint sensor. Ten opzichte van de S8 is de sensor verplaatst. Je vindt de sensor nu vlak onder de camera.

Langzaam maakt het toestel ook vorderingen op gebied van Augmented Reality. Zo is het mogelijk om de camera op een appel te richten en vervolgens de voedingswaarden te zien of een document te vertalen op basis van een foto. Features die in de toekomst nog verder ontwikkeld zullen worden. De basis is in ieder geval al te vinden op de Samsung S9.

Prijzen van de Samsung S9

Wat gaat het toestel kosten? Dat telefoons duur zijn tegenwoordig, is geen geheim. De Samsung S9 kost 50 euro meer dan zijn voorganger, S8. Voor het toestel betaal je waarschijnlijk 850 euro. De Samsung Galaxy S9 zal duurder uitvallen. Gezien de geringe verbeteringen ten opzichte van de S8 verwachten experts een niet al te hoge populariteit op het nieuwe toestel van Samsung. De S8 is nagenoeg hetzelfde. Dit toestel zal goedkoper worden door zijn opvolger waardoor dit toestel zal stijgen in populariteit.

Zie jij het nieuwe toestel van Samsung zitten?

1 REACTIE

  1. Gisteren heb ik bij de Samsung Service Center in Amsterdam met mijn eigen ogen en handen de Samsung S8 an Samsung 9 vergelijken. De lijn van de S9 zijn zeker iets strakker en zoeter dan die van de S8. Qua gewicht geen verschil te merken. Volgens de mensen van Samsung zijn de batterij en de snelheid van de processor de sterke punten van dit model. Volgens hun testen duur de batterij tot 1.5 x langer dan die van de S8 en de processor is gemiddel 10ms sneller (niks te merken met je eigen blote oog).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here