Home Internet Werkt Apple aan een eigen zoekmachine?

Werkt Apple aan een eigen zoekmachine?

1918
0
DELEN
Zoekmachine Apple

Zeg je Apple, dan zeg je innovatie. Bij Apple kun je verwachten dat zij altijd met nieuwe innovatieve dingen op te markt willen komen. Onlangs hebben zij al veel nieuwe software aangekondigd tijdens het iPhone 12 event, en kwamen zij iets later met de zogeheten Apple One Bundel. Hoewel dit nog maar een korte tijd geleden is, gaan er nu alweer geruchten rond over nieuwe ontwikkelingen bij Apple. Zo zou het bedrijf namelijk bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen zoekmachine. In dit artikel vertellen wij jou welke geruchten er rondgaan en waar Apple zich zou kunnen onderscheiden van Google.

Krijgt de zoekmachine van Google concurrentie van Apple?

Al jaren betaalt Google miljarden dollars aan Apple om de standaard zoekmachine te zijn bij Apple producten. Wanneer je dus een zoekterm invult in Safari, de browser van Apple, krijg je momenteel automatisch Google resultaten te zien. Maar dat kan wel eens verleden tijd zijn binnenkort, want er gaan geruchten rond dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een eigen zoekmachine. Op deze manier zou Apple niet meer afhankelijk zijn van de Google zoekmachine, maar hebben zij er zelf een die gebruikt kan worden op de Apple apparaten. 

Welke geruchten gaan er rond over de ‘Apple search engine’?

Apple-fans en experts hebben goed speurwerk gedaan, want er zijn meerdere aanwijzingen die leiden naar de ontwikkeling van een Apple zoekmachine. De eerste reden waarom men denkt dat dit eraan zit te komen, is omdat Apple al een tijdje diverse vacatures open heeft staan voor zoekexperts, waarbij in de vacaturetekst vermeldt staat dat de functie vervuld moet worden door iemand die samen met een team een meer algemene zoekmachine kan bouwen. 

Een andere aanwijzing die lijkt te leiden naar nieuwe Apple ontwikkelingen voor een zoekmachine, gaat over het feit dat er sinds kort een grote toename zichtbaar is in de activiteit van de Apple bot. Dit is een software waar Apple gebruik van maakt, die de inhoud van webpagina’s indexeert. 

Waar zou Apple zich in kunnen onderscheiden?

Waar Apple echt een goede concurrent zou kunnen zijn van Google als het gaat om zoekmachines, is het feit dat bij Apple de focus enorm ligt op privacy. Mocht er een zoekmachine komen van Apple, kunnen we dus zeker een privacyvriendelijke zoekmachine verwachten. En privacy is natuurlijk iets waarmee je consumenten kunt verleiden om voor jouw zoekmachine te kiezen, want tegenwoordig zijn veel mensen gesteld op zijn/haar privacy. 

Hoewel er veel geruchten rondgaan over de eventuele zoekmachine van Apple, is het nog maar even afwachten of we dit daadwerkelijk binnenkort kunnen verwachten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here