Home Smartphones en tablets Wat zijn de overeenkomsten tussen een Android en iPhone telefoon?

Wat zijn de overeenkomsten tussen een Android en iPhone telefoon?

1880
0
DELEN
Wat zijn de overeenkomsten tussen een Android en iPhone telefoon?

Android en iPhone telefoons zijn wellicht de enige twee soorten telefoons waar je ooit mee in aanmerking bent gekomen. Helemaal niet gek, want vrijwel alle telefoons die je in het dagelijks leven ziet zijn of een Android telefoon of een iPhone telefoon. Maar wat zijn nou de overeenkomsten tussen de twee? Dat wordt in dit artikel besproken. We nemen hier de Oppo Find X3 Lite en iPhone 12 mini als voorbeeld. 

De binnenkant

Wat in deze situatie het belangrijkste is, is de binnenkant. De interne specificaties van een telefoon bepalen hoe hij werkt. De Oppo beschikt over een Li-Po 4300 mAh batterij die oplaadt met 65W, geschikt is voor snelladen, maar niet voor draadloos opladen. De iPhone heeft een 2227 mAh batterij die oplaadt met 20W, ook geschikt is voor snelladen én voor draadloos opladen. Verder heeft de Oppo een 1×2,4GHz Kryo 475 Octa-core, een 1×2,2GHz Kryo 475 Prime en een 6×1,8GHz Kryo 475 Gold, 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. De iPhone beschikt over een 2×3,1GHz Hexa-core en een 4×1,8 GHz Firestorm, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. Beide zijn daarmee prima om zware apps op te runnen en beschikken over voldoende ruimte om deze apps op te slaan. De Oppo heeft dan wel 128 GB opslagruimte tegenover de 64 GB van de iPhone, maar deze 64 GB is alsnog ruim voldoende. De Oppo en de iPhone zijn beiden ook geschikt voor een nano- en dual-sim. 

Daarnaast zijn ze allebei niet geschikt voor een geheugenkaart, wél voor 2G, 3G, 4G én 5G. Ook zijn ze waterbestendig en hebben ze beide een uitstekend scherm. De Oppo eentje met 2400 x 1080 Pixels en de iPhone eentje met 1080 x 2340 Pixels. Ook hebben ze beide een video resolutie van 4K/1080p. 

Kortom, zowel de Oppo als de iPhone kunnen beiden prima zware apps aan, hebben voldoende opslagruimte, kunnen snelladen, ondersteunen 5G, zijn geschikt voor nano- en dual-sim en hebben een goed scherm. 

Het uiterlijk

Het uiterlijk

De Oppo weegt 172 gram met een grootte van 6,43-inch, de iPhone is 135 gram met een grootte van 5,4–inch. Daarmee is de iPhone wel een stuk kleiner, maar zijn ze beiden echt relatief licht van gewicht. Daarnaast zijn deze toestellen beiden in het zwart te verkrijgen en is er veel gebruik gemaakt van glas voor een premium look.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here