Home Smartphones en tablets Wat kunnen we verwachten van Google’s Android 11 Go?

Wat kunnen we verwachten van Google’s Android 11 Go?

2136
0
DELEN
Android 11 Go

Onlangs heeft Google Android 11 Go aangekondigd. Echter hebben veel mensen geen idee wat Android 11 Go inhoudt, voor wie het geschikt is en wat we er precies mee kunnen. Geen zorgen, want wij vertellen jou er alles over in dit artikel. Lees dus snel verder als je hier meer over wilt weten.

Wat is Android 11 Go? 

Android 11 Go is eigenlijk een lichtere versie van het besturingssysteem Android 11. Android heeft dit speciaal ontwikkeld voor betaalbare smartphones die minder krachtige specificaties hebben. Deze versie is dus geschikt voor toestellen die over minder krachtige hardware beschikken. De Android Go editie is echter niet nieuw, want ook de eerdere Android versies Android 9 Go en Android 10 Go waren al eerder een aangepaste versie. Deze aangepaste versies die geschikt zijn voor andere smartphones, komen een beetje overeen met Google Go van Android, die je waarschijnlijk wel kent. Dit is de lichtere variant van de Google app, en is ook geschikt voor telefoons met minder krachtige functies.

Wat kunnen we verwachten van Android 11 Go?

De nieuwe Android Go editie kan volgens Google apps 20 procent sneller openen dan met de Android 10 Go versie. Dit is dus een stuk sneller, en maakt multitasken makkelijker. Bovendien heeft de Android 11 Go veel nieuwe verbeteringen op het gebied van privacy en beveiliging. Zo kunnen bijvoorbeeld machtigingen worden ingetrokken als een app te lang niet wordt gebruikt en kun je als gebruiker kiezen voor een optie om ‘alleen deze keer’ permissie te geven voor bepaalde functies. Wanneer je deze app daarna dan weer opent, moet je opnieuw toestemming geven. Een andere leuke functie dat Android 11 te bieden heeft is het feit dat gesprekken nu losgekoppeld worden van andere notificaties. Deze worden nu voortaan ook bovenaan in de notificatiebalk weergegeven, en dit maakt het extra makkelijk om gesprekken te kunnen beheren. 

Voor wie is Android 11 Go beschikbaar?                                                  

De lichtere versie van het besturingssysteem van Android 11, Android 11 Go, wordt beschikbaar gesteld voor toestellen die maximaal 2GB aan RAM-geheugen hebben. De lichtere versie heeft als doel om goedkopere smartphones beter te laten werken. Het is helaas nog niet precies bekend welke toestellen in aanmerking komen voor Android 11 Go. Aangezien de update nu elk moment plaats kan vinden, hopen we hier snel meer over te weten. Tot die tijd is het dus nog even wachten op de nieuwe Android 11 Go versie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here