Home Computers Wat kunnen we verwachten van de PlayStation 5?

Wat kunnen we verwachten van de PlayStation 5?

2503
0
DELEN
PlayStation 5

Goed nieuws voor alle PlayStation fans, want de PlayStation 5 komt eraan! Het is alweer een tijdje geleden dat de PlayStation 4 op de markt kwam, dus Sony heeft genoeg tijd gehad om de PlayStation 5 spectaculairder dan ooit te maken. De verwachtingen van deze nieuwe PlayStation zijn dan ook uiterst hoog. In dit artikel zetten we alle informatie dat bekend is over de langverwachte PS5 op een rijtje.

PS4 vs PS5

Hoewel de PlayStation 4 al goede specificaties had, doet Sony er met de PlayStation 5 nog een schepje bovenop. Games op de PlayStation 3 en 4 draaide op een 1080p resolutie, maar met de PlayStation 5 wordt het mogelijk om games met een maximale resolutie van 8K te gebruiken. Doordat Sony bij de PS5 gebruikt maakt van een SSD-schrijf, is de PS5 een stuk sneller dan de PS4. In een demonstratie van Sony werd laten zien hoe een game op een PS4 in 15 seconden werd geladen, en op een PS5 in slechts 0,8 seconden. Een ander groot voordeel aan de PS5 is de technologie ray-tracing. Deze techniek zorgt ervoor dat games realistische reflecties van omgevingen kunnen weergeven, doordat er accuraat berekend wordt hoe lichtbronnen deze omgeving beïnvloeden. Door deze technologie wordt het spelen van games mooi en verbluffend. Niet alleen het beeld wordt op deze manier mooier, ook de audio wordt een stuk realistischer. 

De PS5 krijgt daarnaast ook een nieuwe controller: de DualSense. Het design hiervan is veranderd ten opzichte van de PS4. Ook heeft deze nieuwe controller een microfoon, die het mogelijk maakt om zonder headset te gamen met al je vrienden.

Wat wordt de prijs van de PlayStation 5?

Om de hoeveelheid nieuwe specificaties, wordt er verwacht dat de PlayStation 5 in prijs duurder wordt als vorige modellen. Net als voorgaande PlayStation modellen, wordt er verwacht dat de PS5 in twee varianten verkrijgbaar zal zijn. De originele PS5, en de PS5 PRO. Uiteraard zullen deze twee varianten in prijs verschillen, waarbij de Playstation 5 goedkoper is dan de PlayStation 5 PRO. Er wordt verwacht dat de PS5 een prijs heeft tussen de 399 en 499 euro. De PlayStation 5 PRO zal naar verwachting later op de markt komen dan de PlayStation 5 en zal dan ook meer gaan kosten.

Wanneer komt de PlayStation 5?

De allerbelangrijkste vraag van de echte PlayStation liefhebbers is natuurlijk: wanneer komt de PS5? Helaas zal je nog even geduld moeten hebben, de release van de PlayStation 5 is namelijk naar verwachting rond de feestdagen van dit jaar. 

Kan jij het nog afwachten tot je de PlayStation 5 tot je beschikking hebt om FIFA, Fortnite, GTA en jouw andere favoriete games te spelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here