Home Business Wat heb je nodig voor het opstarten van een bedrijf?

Wat heb je nodig voor het opstarten van een bedrijf?

1404
0
DELEN
Wat heb je nodig voor het opstarten van een bedrijf?

Veel mensen dromen ervan om ondernemer te worden. Niet voor niets beginnen er ieder jaar duizenden ondernemers vol enthousiasme aan een nieuw avontuur. Toch blijken veel van deze dromen na enige tijd te stranden. Het is niet zo simpel als het lijkt, om je eigen bedrijf te starten en goed van de grond te krijgen, vergt meer tijd dan men van tevoren denkt. Om een goede start te maken, kan je je vasthouden aan een bepaald stappenplan. Dat maakt het concreet en zo weet je precies wat er allemaal moet gebeuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder vind je een aantal belangrijke dingen die je moet weten voor het opstarten en het laten groeien van je bedrijf.

KVK

Je rijdt naar de KVK, je schrijft je in en je hebt een eigen bedrijf, gefeliciteerd! Maar wat moet je eigenlijk weten voor je ernaartoe rijdt? De inschrijving kost eenmalig € 51,95. Je hoeft je niet apart in te schrijven bij de belastingdienst, dit gebeurt automatisch. Naast dat je een bedrijfsnaam moet doorgeven, kan je in sommige gevallen een bedrijfsplan moeten aanleveren. Ook moet je de rechtsvorm doorgeven. Dat is bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof of bv. Wanneer je een pand gaat huren, neem dan de huurovereenkomst mee. Je maakt van tevoren altijd online een afspraak, dan kies je zelf een datum en een tijd dat jou uitkomt.

KVK

Bedrijfsnaam bedenken

Dit is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. Wettelijk gezien zijn er ook een paar regels waar je aan moet denken. Je mag cijfers en de leestekens @ & + en – altijd gebruiken in je bedrijfsnaam, Speciale tekens als () ? ! * # / mag je uitsluitend ter vervanging van een letter of als ‘woordgrap’ gebruiken. Ook worden een aantal beroepsnamen wettelijk beschermd en mag je een andermans naam niet gebruiken. Probeer een naam te kiezen die bij jou past.

Logo & huisstijl

Het is niet per definitie iets dat je direct paraat moet hebben liggen. Uiteindelijk komt het wel zover dat je een leuk logo wilt met een bijpassende huisstijl en natuurlijk wil je mensen kunnen doorlinken naar je website. Er zijn verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen, ook kan je in gratis programma’s tegenwoordig zelf logo’s ontwerpen en je huisstijl bepalen. Het is maar net hoe groot jouw budget is hiervoor.

Netwerken

Je ontkomt er niet aan, netwerken is een heel belangrijk onderdeel. Hierdoor ben jij in staat om jouw diensten en/of producten (nog) meer te verkopen doordat je jezelf en je bedrijf meer zichtbaar maakt. Tijdens een event bestaat de mogelijkheid om te netwerken en je bedrijf te pitchen. Een event gaat vaak gepaard met een hapje en een drankje van een fijne catering. Mocht je zelf een event willen organiseren, hier kan je een ruime trailer huren die vaak wordt ingezet voor speciale evenementen en kan dienen als catering trailer voor sponsoren, belangrijke gasten en aangesloten organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here