Home Smartphones en tablets Wanneer komt die nieuwe iPhone 12 nu eindelijk?

Wanneer komt die nieuwe iPhone 12 nu eindelijk?

2176
0
DELEN
Wanneer komt die nieuwe iPhone 12 nu eindelijk

Net zoals het in december de tijd van het jaar voor de feestdagen is, is het in september de tijd van het jaar voor nieuwe iPhones. Apple maakte hier een heuse traditie van, maar die traditie gaat dit jaar doorbroken worden. Niet uit luxe: als gevolg van het coronavirus, is het testproces van de nieuwe iPhone 12 vertraagd, en daarnaast is er ook nog eens een tekort aan onderdelen ontstaan. Wanneer komt hij dan wel, en wat weten we eigenlijk al over de iPhone 12?

Presentatie, pre-order en release

Het goede nieuws is dat de iPhone 12 én de iPhone 12 Pro wel dit jaar nog komen, en niet eens zo heel veel later als normaal. Naar verwachting vindt in de week van 12 oktober de presentatie plaats van de nieuwe toestellen. Vanaf die week kan de iPhone 12 ook al als pre-order besteld worden. Dat geldt niet voor de Pro-versie, die pas in november verwacht worden. In de week van 19 oktober wordt naar alle waarschijnlijk de ‘gewone’ iPhone 12 echt uitgebracht. De Pro-variant komt pas in november. Wanneer precies is nog niet bekend.

Design

Over het toestel zelf maakt Apple van tevoren niets bekend. De informatie die daarover voor de presentatie al rondgaat, is vaak gelekte informatie of betreft verwachtingen. Een aantal zaken lijken we al met enige zekerheid over de iPhone 12 kunnen zeggen. Bijvoorbeeld dat het design platter wordt dan de Apple-telefoons van de afgelopen jaren. Het toestel zou een beetje gaan lijken op de iPhone 4. Het wordt dan een hoekig design met harde randen, een platte achterkant en een metalen frame. Naar verwachting kan het toestel in dezelfde kleuren verkregen worden als zijn voorganger: zwart, rood, wit, paars, groen en geel. Ook verwacht men dat Apple met de iPhone 12 overstapt van een lcd naar een oled scherm. Dit heeft een breder kleurbereik.

Camera

Nieuwe iPhone 12

De kans is groot dat er qua camera niet veel verandering ten opzichte van de iPhone 11. Dat betekent dat er een dubbele cameralens op het toestel zit met groothoeklens en nachtmodus. Eventuele kwalitatieve verbeteringen zullen vooral op het gebied van software zijn. Dit zou naar verluid onder andere een verbeterde portretstand betekenen.

Zonder accessoires

Wat minder goed nieuws is, is dat uit geruchten blijkt dat Apple niet van plan zou zijn een oplader mee te leveren. Deze moet je dan los aanschaffen, of de oplader van je oude iPhone gebruiken. Wel zou er een stevige oplaadkabel meegeleverd worden. Ook het setje EarPods wat normaliter meegeleverd wordt, zou er niet meer bijzitten. Apple zou hiervoor kiezen omdat ze haar AirPods aan de man wil brengen en erop hoopt dat kopers van de iPhone 12 dit product er los bij kopen.

Kortom, het blijft nog een beetje spannend, want we weten nog niet alles zeker over de iPhone 12. Waar we in ieder geval wel van op aan kunnen, is dat het een kwaliteitstoestel wordt, want daar slaagt Apple eigenlijk altijd wel in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here