Home Business Waarom zou je overstappen van hosting provider?

Waarom zou je overstappen van hosting provider?

2107
0
DELEN
Waarom zou je overstappen van hosting provider?

Een hostingprovider heb je om zekerheid te hebben dat jouw website altijd online staat. Er zijn verschillende redenen om over te stappen van provider. Je hoeft niet genoegen te nemen met de provider die je nu hebt. Wat zijn de meest voorkomende redenen om over te stappen van webhosting provider?

Voordeligere tarieven

Het kan zijn dat je een host tegenkomt die de services (flink) goedkoper aanbiedt dan de prijs die je nu maandelijks betaald. Het is altijd handig om een goed beeld te hebben van de gemiddelde prijzen op de markt. Of is er bijvoorbeeld een goede aanbieding op de domeinnaam extensie die jij momenteel hebt? Een domeinnaam verhuizen is gelukkig erg gemakkelijk. Vraag simpelweg de verhuiscode aan en vul deze in bij je nieuwe registrar.

Let echter wel op dat je je niet blindstaart op deze prijzen. Sommige prijzen kunnen erg aanlokkelijk zijn, maar bieden een dusdanig matig pakket of slechte service, dat ingaan op deze prijs het niet waard is. Probeer daarom goed te kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Je wilt uiteraard dat deze optimaal is. Kwaliteit kan zich bijvoorbeeld uiten in de vorm van extra features of een goede service.

Ander productaanbod

Ander productaanbod

Mis je wellicht producten waar je eventueel ook wel gebruik van had willen maken? Naast webhosting kun je bijvoorbeeld ook reseller hosting afnemen. Als hosting reseller verkoop je de hosting door aan anderen, met een door jou bepaald tarief. Wanneer jouw huidige provider dit niet aanbiedt, kan het een goed idee zijn al jouw producten over te zetten naar de provider die wel reseller hosting aanbiedt. Het is tenslotte makkelijker om alles op één plek te hebben staan.

Niet tevreden over de service

Het kan zo zijn dat je niet geheel tevreden bent over de service die geboden wordt. Is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om bij storingen jouw provider rechtstreeks te bellen om het probleem op te lossen? Of kun je ze niet snel even via social media bereiken om een simpele vraag te stellen? Dan zou je op zoek kunnen gaan naar een webhosting provider die een betere service kan bieden. Dat kan je een hoop frustratie besparen.

Kortom zijn er voldoende redenen om te wisselen van webhosting provider. Wanneer je al jaren tevreden bij dezelfde provider zit, verhuis je wellicht minder snel bij een prijsverhoging. Onthoud echter dat de mogelijkheid daartoe er altijd is. Te regelmatig verhuizen is ook niet prettig, dus denk goed na voordat je verhuist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here