Home Business Waarom het gebruiken van een presentatie tool een must is voor een...

Waarom het gebruiken van een presentatie tool een must is voor een professionele presentatie

2454
0
DELEN
Presentatie tool

Al ben je nog zo’n groot talent in presenteren, zonder de hulp van een goede presentatie tool wordt jouw presentatie vaak snel saai. Voor anderen is het dan namelijk lastig om hun aandacht erbij te houden. Eindeloze witte dia’s met lappen tekst is dus een echte no-go. Maar met welke presentatie tools blaas je het publiek dan wel omver? In dit artikel zetten wij de beste presentatietools op een rijtje.

Hoe kan ik een goede presentatie maken?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel presentatietools die je kunt gebruiken om een creatieve presentatie te maken. Het gebruiken van een presentatietool zorgt ervoor dat jouw presentatie kwalitatief sterker wordt. Ook biedt het de mogelijkheid om op een interactieve manier te presenteren, dat door middel van een presentatie tool enorm makkelijk is. Hoe maak je een goede presentatie? Er zijn verschillende soorten tools die je kunt gebruiken om een sterke en creatieve presentatie neer te zetten. Dit verschilt tussen offline en online presentatie tools.

PowerPoint

PowerPoint is waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte presentatie tool onder velen. Het is onderdeel van het Microsoft-office pakket, dat door veel mensen gebruikt wordt. Echter is het naast offline ook mogelijk om een online PowerPoint te maken. Een presentatie maken online biedt uiteraard ook veel voordelen, zo kan het door meerdere mensen tegelijk bewerkt worden en kun je gemakkelijk met anderen een presentatie in elkaar zetten. 

Hoe maak ik een PowerPoint presentatie? 

Een PowerPoint presentatie maken is eigenlijk heel simpel en kun je geheel invullen naar je eigen wensen. Er is dus geen vaste manier van hoe je een presentatie in PowerPoint maakt, hierin maak je zelf de keuzes. Het programma biedt ontzettend veel templates en ontwerpen die je kunt gebruiken om een toffe presentatie in elkaar te zetten. Van de meest sierlijke lettertypes tot het onbeperkt aantal kleurstijlen, in PowerPoint komt alles van pas. De impact van een mooi PowerPoint sjabloon is groot en biedt meer kans op een professionele presentatie. 

Keynote

De presentatie tool Keynote is gemaakt voor Apple macOS. Wanneer je in het bezit bent van een Apple MacBook kun je automatisch gebruik maken van deze tool. Keynote biedt de mogelijkheid om een visueel sterke presentatie te maken.

Hoe maak ik een Keynote presentatie? 

Het programma Keynote biedt veel opties om een creatieve presentatie te ontwerpen. Er zijn talloze sjablonen en thema’s beschikbaar, het biedt enorm veel effecten en staat bekend om zijn vele animaties. Naast Keynote voor Mac, is er ook een Keynote app beschikbaar voor iOS apparaten zoals je iPad of iPhone. Keynote is dus een hele gemakkelijke manier om in een handomdraai een professionele presentatie te maken.

Prezi

Mocht je een PowerPoint of Keynote presentatie net iets te standaard vinden, dan is Prezi voor jou misschien wel dé oplossing. Prezi staat bekend om de dynamische overgangen die zijn gebaseerd op mindmaps. Wat een presentatie op Prezi zo speciaal maakt, is het feit dat je het publiek goed kunt meenemen in je verhaal. Dit komt onder andere doordat er bij Prezi ingezoomd kan worden op de belangrijke details, afbeeldingen en video’s. Een online Prezi presentatie maken is gratis.

Hoe maak ik een Prezi?

Een visuele presentatie in Prezi is vrij gemakkelijk om te maken. Prezi biedt veel templates die zijn ingedeeld in verschillende branches. Indien je gebruik maakt van een template, is het invullen van jouw eigen gegevens een eitje. Je kunt zelf de volgorde bepalen en de overgangseffecten zijn door Prezi automatisch ingesteld. Hoewel de presentatie in Prezi uiteindelijk vaak een visueel spektakel wordt, is het wel iets meer beperkt in het kiezen van templates, kleuren en lettertypes dan bijvoorbeeld bij PowerPoint of Keynote.

Presentatie tool

Het gebruiken van een presentatie tool biedt dus enorme voordelen. Het zorgt voor een kwalitatieve en professionele presentatie en het publiek is sneller geïnteresseerd. Welke presentatie tool is jouw favoriet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here