Home Business Waarom het communicatieplatform Slack zo populair is onder bedrijven

Waarom het communicatieplatform Slack zo populair is onder bedrijven

3440
0
DELEN
Slack

”Kun je me dat even Slacken?’’ is een zin die je vast vaak te horen krijgt wanneer je gebruik maakt van het communicatieplatform Slack. De populaire chat-app wordt vooral binnen bedrijven ontzettend veel gebruikt. Maar wat is Slack, hoe gebruik je het en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Wat is Slack?

Slack is een communicatieplatform die het gemakkelijk maakt voor collega’s om te communiceren en samen te werken. Slack is een hele handige tool om de interne communicatie makkelijker en overzichtelijker te maken. Het communicatieplatform is een beetje te vergelijken met andere chat-apps, en bevat veel slimme tools om privégesprekken of groepsgesprekken te starten, bestanden met elkaar te delen, agenda’s bij te houden en heeft de mogelijkheid om je favoriete apps te integreren. Slack is zowel op je computer als op je telefoon te gebruiken en heeft gratis en betaalde functies.

Hoe werkt Slack?

In Slack heeft iedereen een eigen workspace. Hierin vind je het overzicht van al je gesprekken. Binnen Slack is het mogelijk om publiekelijk te chatten via chatkanalen, maar er zijn ook ‘geheime chatkamers’ waar je toestemming voor moet hebben om te kunnen gebruiken. Deze geheime chatkamers worden vaak gebruikt wanneer de communicatie binnen deze chat niet iedereen in het bedrijf aangaat. Uiteraard is het ook mogelijk om met elkaar te communiceren via directe privéberichten. De Slack software is gemakkelijk via internet te downloaden. Als een bedrijf ervoor kiest om met Slack te werken, zal de baas van het bedrijf een chatkamer moeten maken en al zijn werknemers uit moeten nodigen. Zo word je onderdeel van de Slack workspace van jouw bedrijf. Hierna kun je zelf ook chats aanmaken met je collega’s. 

Wat zijn de voor- en nadelen van Slack?

Vooral in het bedrijfsleven biedt Slack enorm veel voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

  • Met Slack kun je snel en kort communiceren met verschillende groepen. Binnen enkele seconden kun je zo meerdere collega’s tegelijk bereiken. Dit bevordert de samenwerking en kan voorkomen dat je heel lang moet wachten op een reactie, zoals vaak gebeurt bij contact via e-mail. 
  • Slack werkt simpel en is heel effectief. Doordat het makkelijk is in gebruik verloopt het contact vaak heel soepel. 
  • Met Slack kun je heel gemakkelijk bestanden met je collega’s delen. Sleep het naar de betreffende chat en het wordt direct geüpload.
  • In Slack kun je meer dan 1500 apps integreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Dropbox, Google Drive en Skype.
  • De Slack interface is eenvoudig, gemakkelijk te navigeren en werkt in elke browser.

Heel veel bedrijven en medewerkers zijn positief over het gebruiken van Slack. Slack kent volgens hen dan ook weinig nadelen. Als we er toch eentje moeten benoemen, is dat het volgende:

  • Slack is vrij transparant. Bij de open chatkamers kan er bijvoorbeeld door iedereen worden meegelezen. Dit kan wellicht niet iedere collega waarderen. 

Naast Slack zijn er nog veel andere interessante apps voor op de werkvloer. Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat er constant gebruik wordt gemaakt van apps tijdens het werk, bevordert dit in sommige gevallen juist de werksfeer en communicatie tussen collega’s. Slack is hier een perfect voorbeeld van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here