Home Computers Waarom een externe harde schijf zo belangrijk kan zijn

Waarom een externe harde schijf zo belangrijk kan zijn

2039
0
DELEN
Externe harde schijf

Een externe schijf voor je computer kan heel goed van pas komen. Het heeft dan ook veel voordelen om een externe harde schijf te kopen. Maar waarom kan een externe harde schijf voor je computer zo belangrijk zijn? Wij vertellen je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder.

Computer kan sneller worden

Heb jij veel bestanden op je computer staan? Grote kans dat jouw computer dan steeds trager wordt. Dit kan natuurlijk heel erg vervelend worden, omdat je computer natuurlijk wel naar behoren moet werken. Je wilt tenslotte niet dat je computer steeds vastloopt. Dit kun je echter oplossen door een externe harde schijf aan te schaffen. 

Maar wat is een externe harde schijf precies? Een externe harde schijf is eigenlijk een harde schijf dat los verbonden is met de computer, in tegenstelling tot de harde schijf die altijd permanent in de computer is ingebouwd. Meestal kan een externe harde schijf aan de hand van een usb-kabel aan de computer worden gekoppeld. Met een externe schijf kun je belangrijke bestanden van je computer op deze schijf zetten. Denk bijvoorbeeld aan grote bestanden, zoals foto’s, video’s of andere belangrijke bestanden. Als jij dus veel bestanden op je computer hebt staan, is het handig om veel van deze bestanden over te zetten op de externe harde schijf. Zo wordt jouw eigen computer weer sneller en staan de bestanden veilig opgeslagen op de externe harde schijf. Je kunt deze bestanden altijd weer terughalen. Ook is het handig om back-ups van jouw computer op te slaan op een externe harde schijf. Zo weet je zeker dat jouw bestanden ergens anders nog veilig staan en dat als er iets gebeurt je altijd nog toegang hebt tot deze bestanden. Het is heel simpel om deze bestanden weer terug te halen. 

Bestanden meenemen

Nog een voordeel van een externe harde schijf is dat het heel simpel is om grote bestanden mee te nemen. Doordat je beschikt over een externe harde schijf, kan je dit heel gemakkelijk doen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je naar een belangrijke afspraak gaat en bestanden moet laten zien. Je hoeft dan alleen deze losse harde schijf mee te nemen. 

Welke soorten externe harde schijven zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten externe harde schijven. De HDD externe schijf en de SSD externe schijf. Tegenwoordig zien we vooral de SSD harde schijf veel, omdat dit veel voordelen heeft ten opzichte van de HDD externe schijf. Je kunt externe harde schijven kopen met verschillende capaciteit. Zo is er een externe harde schijf met 1TB, 2TB, 4TB, 8TB en ga zo maar door.  

Maak jij al gebruik van een externe harde schijf om grote bestanden mee op te slaan? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here