Home Computers Waarom designers vaak op een Mac werken

Waarom designers vaak op een Mac werken

2332
0
DELEN
Waarom designers vaak op een Mac werken

Het stereotype designer; hip kapsel, hippe bril en vooral een hippe laptop. En als je het hebt over een hippe laptop dan heb je het vaak over een Macbook. Met zo’n laptop maakt de designer overal de mooiste ontwerpen voor je, schijnbaar zonder veel moeite. Maar waarom heeft de designer graag een Mac als laptop? En wat is daar het voordeel van? We gingen voor je op onderzoek uit.

Gewenning

Een belangrijke reden waarom een designer kiest voor een Mac is gewenning. Grafische bedrijven hebben vaak een voorkeur voor Mac’s vanwege de lange levensduur, maar vaak ook omdat “we altijd met Mac werken”. Als je daar als starter binnenkomt en de fijne kneepjes van het designer-vak leert om een Mac, is de voorkeur vaak al ontstaan. Zodra een designer naar een ander bedrijf gaat of iets voor zichzelf start, is de keuze voor een Mac dan ook snel gemaakt zijn.

Levensduur

Naast de subjectieve voorkeur voor een Mac, is levensduur vaak een belangrijk punt. Regelmatig werken designers op een Mac van een aantal jaren oud, simpelweg omdat deze nog perfect voldoet aan de eisen en geen problemen heeft. Het is een duurder product maar heeft ook een lange levensduur. Daarom is het niet zo gek dat er nog met oudere Mac’s wordt gewerkt, het is dan simpelweg niet nodig om ze te vervangen.

Historie & design

Historie & design

Begin jaren 90 kwam Adobe Photoshop op de markt. Als exclusieve titel voor de Mac was deze release voor veel mensen de start in hun vormgeving carrière. Het duurde tot versie 2.5 van Photoshop voordat deze ook beschikbaar werd voor Windows, en tegen die tijd had de Mac al een flink aandeel van de klanten aangetrokken. 

Nog een ander voordeel voor designers was de manier waarop een Mac verschillende fonts liet zien. Op een Mac was dit gebaseerd op hoe het font oorspronkelijk ontworpen was, waar dit bij Windows vooral gericht was op leesbaarheid. Vormgevers hadden hierbij de voorkeur voor de originele weergave, waardoor zij vaak kozen voor een Mac.

Workflow

Naast gewenning is een goede workflow ook erg belangrijk. Zodra een designer een goede workflow heeft voor zijn werkzaamheden zal hij/zij daar niet zo snel meer van afwijken. Mede omdat elke Mac hetzelfde besturingssysteem draait, en alle sneltoetsen hetzelfde blijven, is zo’n workflow erg gemakkelijk mee te nemen naar het volgende ‘Mac’ systeem. Dit bespaart moeite en tijd, en tijd is geld. 

Resultaten

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de resultaten. Wanneer een designer een mooi bestand ontworpen heeft wordt dit naar de opdrachtgever verstuurd ter controle. Als het fysiek drukwerk betreft wordt het daarna gedrukt, vaak gebeurt dit online. Omdat het drukken via een online platform gebeurt, wordt het drukwerk 1 of enkele dagen later bezorgd op kantoor of thuis, er is dus geen enkele reden meer voor een designer of opdrachtgever om fysiek op bezoek te gaan bij een drukkerij, ideaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here