Home Internet Waarom cryptomunten kopen? De grootste voordelen op een rij

Waarom cryptomunten kopen? De grootste voordelen op een rij

1493
0
DELEN
Waarom cryptomunten kopen? De grootste voordelen op een rij

Er wordt steeds vaker geschreven over de wereld van crypto. Toch is het particuliere aandeel van de hoeveelheid beleggers in cryptomunten nog relatief klein. Dit bestaat uit respectievelijk 0,2 procent van het totale vermogen wereldwijd. Hier valt dus nog veel winst te behalen. Recentelijk onderzoek van Boston Consulting Group (BCG) toont aan dat we een grote groei kunnen verwachten de komende jaren. Zij verwachten dat er in 2030 wereldwijd ongeveer 1 miljard cryptogebruikers zullen zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren zullen steeds vaker voor cryptomunten kiezen in plaats van ‘gewone’ aandelen.

Maar waarom zou je cryptomunten kopen? Wat levert dit je op? Welke voordelen heeft dit ten opzichte van andere beleggingsvormen? Ben je nog niet bekend met crypto en ben je benieuwd wat dit wellicht voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder. In dit artikel zetten we namelijk de grootste voordelen nog één keer kort op een rij.

Hoge volatiliteit

Het meest spannende en stiekem ook leuke van handelen in cryptomunten is dat de markt zo ongelooflijk volatiel is. Van de ene op de andere dag kan de waarde van de munt ineens pijlsnel omhoog schieten, waarna het weer net zo hard neerstort. Als je op het juiste moment instapt én verkoopt, kan dit je heel veel geld opleveren. Goed voorbeeld is bijvoorbeeld de periode van oktober 2017 tot oktober 2019. In dat jaar was crypto enorm stabiel omhoog aan het klimmen. Op een gegeven moment bevatte deze zelfs een waarde van ruim 19.000 dollar. Echter, na dit jaar maakte de munt een sprong in het diepe en nam de waarde af tot een schamele vijfduizend dollar. Als je vlak voor het instorten van de munt bent ingestapt, was dit natuurlijk een zeer verkeerd moment. Was je vlak voor de stijging ingestapt? Dan had dit enorm veel geld kunnen betekenen.

Dankzij de volatiliteit van de markt blijft het spannend en leuk om te investeren in cryptomunten. Bovendien kennen we ook allemaal wel de succesverhalen van mensen die met een kleine investering rijk zijn geworden door crypto. Hoewel deze verhalen natuurlijk maar zeer weinig voorkomen, is het stiekem wel heel leuk om hier meer over te horen.

Hoge volatiliteit

24/7 handelen

Een groot voordeel van handelen binnen de cryptomarkt is dat er geen toezichthouder of gecentraliseerde overheid aanwezig is. Hierdoor zijn er veel minder regeltjes verbonden aan het handelen binnen de markt. Zo ook als het gaat om zogenaamde openingstijden. In de cryptomarkt ben je dus in staat om 24/7 te handelen.

Korte of lange loopduur

Nog een voordeel van handelen in cryptomunten is dat je zelf beslist of je voor ‘short’ of ‘long’ gaat. Dit is afhankelijk van het doel van je belegging. Kies je er bijvoorbeeld voor om geld te beleggen omdat je het idee hebt dat er snel betere tijden aan zitten te komen en wil je het ingelegde geld niet te lang kwijt zijn? Dan kies je voor short. Investeer je in crypto omdat je af wil wachten wat de koers doet? Dan ga je voor long. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here