Home Smartphones en tablets Voorlopige review Samsung Galaxy S22

Voorlopige review Samsung Galaxy S22

1909
0
DELEN
Voorlopige review Samsung Galaxy S22

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we onze ogen kunnen richten op de aankondiging van de nieuwe smartphones van Samsung. Dit zullen de Galaxy S21 FE in januari tijdens de CES (Consumer Electronics Show) en op de opvolger van de S21, de S22 tijdens de MWC (Mobile World Congress) in februari. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung zal waarschijnlijk tijdens deze jaarlijkse en drukbezochte telecombeurs worden gelanceerd. Wat kunnen we verwachten? Hieronder geruchten en speculaties over de nieuwe toestellen van Samsung.

Geen Note en S21 FE in 2021

Vanwege een chiptekort werd de aankondiging van de Samsung Galaxy S21 FE uitgesteld naar 2022. Deze zullen we waarschijnlijk begin januari aangekondigd worden. Ook maakte Samsung in 2021 bekend te stoppen met de productie van de Galaxy Note. Toch zullen we deze terug zien in het nieuwe jaar. Het derde model van de S22 zal namelijk het beste van twee werelden hebben: een combinatie van de S-serie en van de Note-serie.

Drie modellen

De nieuwste Samsung Galaxy telefoon zal net als zijn voorganger in drie modellen verschijnen. De standaard S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. De eerste twee modellen zullen lijken op hun voorgangers, met uiteraard goede verbeteringen (zie hieronder), maar de S22 Ultra is het meest opvallend. Met de ingebouwde S Pen-stylus en het hoekige grote design, is het nog maar de vraag of het derde model de naam ‘S22 Ultra’ gaat krijgen of misschien ‘S22 Note’ of ‘Note 22 Ultra’.

De (waarschijnlijke) vernieuwingen

Samsung krijgt het altijd voor elkaar om uitstekende beeldkwaliteit te leveren, zoals elke Samsung Galaxy S telefoon. De nieuwe modellen zullen beschikken over een AMOLED scherm met Full HD+ en QHD. Men beweert dat de kwaliteit van het scherm misschien wel het allerbeste scherm ooit zal worden. Geen gekke bewering gezien de nieuwe chips die dit waar kan maken.

Chipset

Chipset

Betere beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe chipset. Samsung zal waarschijnlijk weer kiezen tussen twee chipsets: een voor Europa en Azië en een voor de Verenigde Staten. Voor de VS zal de Qualcomm-chipset worden gebruikt. De keuze voor twee chipsets is ontstaan door de hoge kosten van de Qualcomm. De kosten van nieuwe Snapdragon 8 Gen. 1 voor elk continent zou te hoog uitvallen en het is onzeker of er wel genoeg materiaal beschikbaar is om beide continenten te voorzien van dezelfde chip. Dat wil niet zeggen dat de chipset voor Europa en Azië minder is. Integendeel! In samenwerking met AMD (Advanced Micro Devices) is de nieuwe Exynos 2200 ontwikkeld.

Door betere prestaties (sneller, sterker, ray tracing) van beide chips komt er onder andere:

  • betere ondersteuning voor camerahardware
  • betere schermkwaliteit
  • efficiënter batterijgebruik
  • betere 120Hz verversingssnelheid

De camera-hardware zal niet veel verschillen met de vorige serie, maar door betere ondersteuning en betere software zul je toch betere foto’s kunnen maken. Hardware is natuurlijk maar een deel van de kwaliteit van een smartphone.

Hou onze website in de gaten voor updates over de nieuwe S22 serie van Samsung.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here