Home Smartphones en tablets Voordelige rerfurbished iPhones

Voordelige rerfurbished iPhones

2605
0
DELEN
refurbished iphone

Op zoek naar een nieuwe iPhone? Dan is het een optie om te kiezen voor een voordeligere refurbished iPhone. Deze is net niet nieuw, maar is niet te onderscheiden van een compleet nieuwe iPhone.

Wat is een refurbished iPhone?

Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd. Dit betekent dat de telefoon tweedehands is, maar weer helemaal is opgeknapt en schoongemaakt. Alle gebruikte en beschadigde onderdelen zijn vervangen voor nieuwe onderdelen. Voorbeelden hiervan zijn de microfoon, speakers, knoppen, batterij en de behuizing. Hierdoor ziet een refurbished iPhone er dus als nieuw uit en functioneert deze ook zo. Het enige verschil dus een compleet nieuwe iPhone en een refurbished exemplaar is de prijs. Een gereviseerde smartphone is vele malen voordeliger.

Een refurbished iPhone werkt perfect. Deze heeft een technische controle ondergaan en is voorzien van nieuwe onderdelen, zoals een compleet nieuwe behuizing en scherm. Bij sommige exemplaren is de buitenkant zelfs gepolijst of gegradeerd.

De verschillende gradaties

Aanbieders van refurbished iPhones werken met een gradatiesysteem. De toestellen zijn onderverdeeld in de A, B, – of C-grade. Je kunt dit vergelijken met 3, 4 of 5 sterren.

A-grade
Een gereviseerde iPhone met een A-grade, is zo goed als nieuw en heeft geen zichtbare gebruikerssporen.

B-grade
Een gereviseerde iPhone met een B-grade functioneert goed, maar toont wel wat lichte gebruikerssporen.

C-grade
Een telefoon met de C-grade functioneert matig tot redelijk en heeft duidelijk zichtbare gebruikerssporen.

De gradaties van de telefoons hebben vooral te maken met het uiterlijk. Deze gradaties zeggen niets over het functioneren van de toestellen. Refurbished iPhones zijn altijd gecontroleerd door een technisch expert. Hierbij is dezelfde controle toegepast als die in de Apple Stores.

Een aantal handige tips

Het kopen van een refurbished iPhone biedt je veel voordelen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er steeds meer aanbieders zijn van refurbished iPhones. Helaas zijn er ook oplichters actief. Om je wat op weg te helpen, hebben wij wat tips voor je verzameld. Zo weet je waar je op moet letten als je een refurbished iPhone gaat kopen.

 1. Controleer de aanbieder

Er zijn heel veel aanbieders actief die refurbished iPhones aanbieden. Natuurlijk is het lastig om een website helemaal te controleren, maar wees in ieder geval waakzaam. Check of er een telefoonnummer, e-mailadres en een adres op de website staat.

Ga ook na of de aanbieder een contactformulier op de website heeft staan. Een professionele webshop maakt hier altijd gebruik van.

 1. Controleer of de aanbieder garantie geeft

Natuurlijk wil je graag een garantie op je aankoop, kijk dan ook of de aanbieder deze geeft. Ook al is een nieuwe iPhone veel duurder, toch kost een refurbished iPhone ook wat. Het is nog best een flinke uitgave. Het is dan ook heel normaal dat je graag garantie op je een aankoop wilt. Bij een betrouwbare aanbieder krijg je doorgaans 12 maanden garantie op je toestel. Ook wordt deze geseald in een doos geleverd.

 1. Let op de grades

Zoals eerder in dit artikel vermeld, zitten er verschillen tussen de refurbished iPhones. Zo zijn er aanbieders die gereviseerde toestellen aanbieden met een A-grade. Dit betekent dat alle onderdelen van de iPhone zijn vervangen en deze er compleet als nieuw uitziet. Een A-grade toestel bevat geen gebruikerssporen. Er zijn echter ook aanbieders die refurbished iPhones verkopen in de B, – of C-grade. Een toestel met een B-grade werkt nog perfect, maar bevat wat lichte gebruikerssporen. Een refurbished iPhone met een C-grade, werkt goed, maar bevat duidelijke gebruikerssporen. Refurbished iPhones met een A-grade zien er het beste uit en functioneren perfect.

Als je een gereviseerde iPhone met een B- of C-grade wil aanschaffen, dan dien je er rekening mee te houden dat het toestel vaak zichtbaar beschadigd is. Het kan ook zijn dat deze niet meer helemaal compleet is. Zo kan het voorkomen dat de handleiding van het toestel ontbreekt. Een betrouwbare webshop meldt dit altijd, zodat je weet wat je aanschaft.

 1. Ga na hoe de refurbished iPhone wordt verpakt

Refurbished iPhones van gerenommeerde webshops, worden altijd netjes en veilig verpakt in een doosje. Vaak is dit een blanco doos of een eigen verpakking. Er zijn weinig aanbieders die de telefoon in een originele Apple-verpakking leveren. Als ze deze wel in een Apple-doosje leveren, dan is de verpakking vaak namaak.

 1. Controleer of de aanbieder bijbehorende accessoires levert

Wil je graag een refurbished iPhone aanschaffen? Controleer dan goed of de aanbieder ook alle bijbehorende accessoires levert. Een betrouwbare aanbieder verpakt het toestel in een doosje met een lader en een usb-kabel. Doorgaans wordt een headset niet meegeleverd. De accessoires die worden meegeleverd zijn vaak originele onderdelen. Apple-accessoires zijn erg duur en worden doorgaans niet bij een refurbished iPhone meegeleverd. Meestal ontvang je dus universele accessoires, die zijn gecertificeerd door Apple.

 1. Controleer de levertijd

Natuurlijk wil je jouw bestelde refurbished iPhone snel in je bezit hebben. Je wilt deze immers direct gebruiken. Let dan ook op de levertijd van de webshop. De meeste webwinkels hanteren een levertijd van 24 uur, maar er zijn ook aanbieders waarbij je langer op je bestelling moet wachten. Soms kan dit zelfs 7 (werk)dagen duren. Webshops die een langere levertijd hanteren, bestellen de refurbished iPhones vaak in het buitenland. Hierdoor is levertijd dus wat langer.

 1. Controleer de betaalmethoden

Professionele aanbieders van refurbished iPhones bieden meerdere, betrouwbare betaalmethoden aan. Zo is het belangrijk dat je er kunt betalen via Ideal, PayPal, Bancontact/MisterCash of met je creditcard. Let er ook op dat je kunt betalen in een beveiligde omgeving (zie onderstaande tip).

 1. Controleer de veiligheid van de webshop

Ook al heeft een webshop een goede reputatie en goede beoordelingen, toch zegt dit helemaal niets over de veiligheid van de webwinkel. De veiligheid is heel belangrijk, vooral omdat je je bestelling online betaalt. Dit wil je natuurlijk doen in een beveiligde omgeving.

Je herkent een veilige website aan de veilige verbinding tussen en de internetbrowser en de server. Dit wordt het SSL-certificaat genoemd. Er staat dan een slotje voor de URL en een ‘s’ achter de http. Het is ook mogelijk dat enkel het betaalgedeelte beveiligd is. Dit is het belangrijkste deel. Let hier goed op als je een betaling afrondt.

 1. Neem contact op met de aanbieder

Als je toch nog wat twijfels hebt over een aanbieder, dan is het een aanrader om er contact mee op te nemen. Dit kan natuurlijk per e-mail, maar bellen gaat het allersnelste. Als er een telefoonnummer op de website staat vermeld, kun je het beste naar de aanbieder bellen en deze gerichte vragen stellen. Hierbij kun je denken aan vragen over de refurbished iPhones en de webshop. Je komt dan al snel te weten of je te maken hebt met een professionele aanbieder van refurbished iPhones.

 1. Controleer de geleverde iPhone

Heb je je keuze gemaakt en een refurbished iPhone besteld? Controleer dan de staat van de iPhone als deze wordt thuisbezorgd. Als het toestel binnen de aangegeven levertijd wordt bezorgd en voldoet aan alle verwachtingen, dan kun je natuurlijk een positieve review over de aanbieder schrijven. Zo kun je anderen weer laten weten hoe jouw ervaring met de webshop in refurbished iPhones is. Iets wat veel andere, toekomstige kopers zeer op prijs stellen.

Keuze uit diverse modellen

Ook al is een refurbished iPhone niet compleet nieuw, toch werkt deze vaak perfect. Bij professionele aanbieders heb je bovendien de keuze uit diverse modellen. Zo kun je onder meer kiezen voor een:

 • Refurbished iPhone 4
 • Refurbished iPhone 4S
 • Refurbished iPhone 5
 • Refurbished iPhone 5S
 • Refurbished iPhone 5C
 • Refurbished iPhone 6

Het aanbod in een webshops die refurbished iPhones aanbieden, is vaak net zo groot als het aanbod in een Apple-store. Kortom; volop keuze dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here