Nieuw: De vliegende beveiligingscamera

  2468
  0
  DELEN

  Het bedrijf Sunflower Labs is momenteel bezig met het ontwikkelen van een slimme beveiligingscamera. Dit is niet zomaar een beveiligingscamera maar een vliegende. Zo wordt je huis, wanneer dit nodig is, van buiten af in elke hoek beveiligd.

  Hoe gaat dit precies in zijn werk? Dit leg ik je uit in dit artikel.

  Hoe werkt deze beveiligingsdrone?

  De drone die Sunflower Labs aan het ontwikkelen is vliegt niet 24 uur per dag om je huis heen. De drone werkt met een speciaal systeem dat werkt met tuinlampen. Deze tuinlampen noemt het bedrijf zelf ‘Sunflowers’. De lampen verlichten de grond rondom je huis en bevatten ook bewegings- en vibratiesensoren.

  De drone heeft een eigen station, vanuit dit station stijgt hij op en na zijn ronde wacht hij hier ook tot ‘ie weer in actie moet komen.

  Wanneer de lampen beweging opmerken, zenden ze een signaal naar de drone. De drone stijgt op en weet precies waar hij naartoe moet. De huiseigenaar krijgt vervolgens een melding op de telefoon en kan live meekijken met de beelden die de drone filmt.

  Het zou natuurlijk heel irritant zijn dat je bij elke beweging een melding zou krijgen. De computer in de drone filtert daarom de valse waarschuwingen eruit. Denk hierbij aan langsrijdend verkeer of een kat die door je tuin loopt.

  De drone vliegt standaard op 7 meter hoogte en de beelden zijn realtime te zien.

  Helaas niet voor rijtjeshuizen

  Hoe handig het systeem ook is, het is niet handig voor rijtjeshuizen. Sunflower Labs zelf zegt ook dat ze de drone voornamelijk ontwikkelen voor vrijstaande huizen met veel grond.

  Deze huizen hebben vaak een camerabeveiligingssysteem met meerdere camera’s. Door de drone te gebruiken heb je in feite maar één camera nodig.

  Hoe zit het met de privacy?

  Sunflower Labs ziet wel één grote uitdaging, dit is niet de prijs van de drone maar de privacywet. Op dit moment is de drone alleen in Amerika te koop en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit moet toestemming geven voor de rondvliegende drones.

  Maar als de drone eenmaal is goedgekeurd, hoe zit het dan met de privacy? Wat vind de postbode ervan als hij een pakketje komt brengen en er vervolgens een drone boven zijn hoofd blijft vliegen? Hier is Sunflower Labs over na aan het denken.

  Ze hebben wel al deels een oplossing voor de privacy van de buren, de drone filmt namelijk alleen het huis van de eigenaar. De drone zal dus niet bij de buren naar binnen filmen.

  Andere slimme camera’s

  Natuurlijk hoef je geen vliegende drone te kopen om je huis goed te beschermen. Je kunt namelijk ook gewoon een slimme beveiligingscamera kopen.

  Wil je bijvoorbeeld zien of de kinderen al thuis zijn? Of hoe je huis erbij staat wanneer je op vakantie bent? Dit is allemaal mogelijk met verschillende slimme camera’s.

  Wat is een slimme camera?

  Een goed beveiligingssysteem is allang niet meer alleen voor rijke mensen of grote bedrijven. Het is voor iedereen mogelijk om hun huis of andere bezittingen goed te beveiligen door de slimme camera.

  Je hebt ze in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. De slimme camera heeft zelf in de gaten of er verdachte situatie’s zijn. Wanneer ze merken dat er iets verdachts gebeurt krijg je een bericht op je smartphone en kun je via je smartphone ook live beelden meekijken.

  Er zijn veel verschillende camera’s met uiteenlopende functies en abonnementen. Bij aanschaf van de camera kun je makkelijk voor jezelf afwegen wat je wel en niet als functie wilt en of je een abonnement wilt afsluiten om je beelden op te slaan.

  Conclusie

  Een vliegende beveiligingscamera is natuurlijk super handig. Vooral als je een groot stuk land bezit. Voorlopig is de drone nog niet goedgekeurd in Amerika. Wanneer deze is goedgekeurd zal de drone helaas nog niet beschikbaar zijn in Nederland.

  Hoeveel de drone zal gaan kosten en wanneer hij uitkomt is nog niet helemaal duidelijk.

  In de tussentijd zijn er natuurlijk voldoende andere oplossingen om je huis of andere bezittingen goed te beveiligen. Je kunt namelijk een slimme camera installeren. De slimme camera geeft net als de drone ook een notificatie op je smartphone wanneer er verdachte situatie’s afspelen.

  Wanneer je deze notificatie hebt ontvangen kun je live meekijken wat er gebeurt. De slimme camera is geschikt voor binnen en buiten gebruik en zijn er in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Ook kun je er voor kiezen om een abonnement af te sluiten zodat je de beelden die je camera maakt op kunt slaan om ze later terug te bekijken.

  Je richt je camera simpelweg op de plek die jij in de gaten wilt houden en kunt vervolgens met een gerust hart je huis verlaten.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here