Home Automotive Uber introduceert Uber Green in Nederland

Uber introduceert Uber Green in Nederland

2272
0
DELEN
Uber Nederland

De Uber-app wordt in Nederland ontzettend veel gebruikt. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook omdat veel mensen het een goedkoop alternatief vinden voor een reguliere taxi. Uber blijft met vernieuwingen komen. Onlangs werd Uber Green in Nederland geïntroduceerd. Wat is Uber Green, hoe werkt het en wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel vertellen we jou er alles over.

Wat is Uber Green?

Uber Green biedt gebruikers van de Uber-app de mogelijkheid om ‘groene’ ritten te maken. Het is een milieuvriendelijke manier van een rit, want het is 100% elektrisch en ook nog eens vrij van uitlaatgassen. Zo wordt het een stillere, klimaatbewuste en schonere manier van rijden. 

Gebruikers kunnen door deze optie in de app op een gemakkelijke manier kiezen voor een elektrische taxi. Ook voor chauffeurs wordt het aantrekkelijker gemaakt om elektrisch te rijden, want Uber Green is in samenwerking met duurzaam energieplatform Vandebron geïntroduceerd. Het doel van Uber Green is dan ook om gebruikers milieuvriendelijke ritten aan te bieden en om het elektrisch rijden te stimuleren. Uber streeft ernaar om in 2025 enkel ‘groene’ ritten aan te kunnen bieden. Uber Green is momenteel beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam, maar het doel is om dit snel uit te breiden naar alle steden in Nederland waar Uber actief is. 

Hoe kan ik een ‘groene’ rit maken met Uber?

Het is enorm simpel om gebruik te maken van de elektrische taxi van Uber. De Uber-app biedt de optie om direct een elektrisch voertuig te boeken. Je hebt dus binnen no time een milieuvriendelijke rit besteld. Het is echter wel zo dat de ritten die via Uber Green gemaakt worden een meerprijs hebben ten opzichte van de ritten met UberX. 

Hoewel je Uber Green nog niet overal in Nederland kunt gebruiken, zal het in de toekomst nog veel voorbijkomen. Elektrische fietsen en elektrische mountainbikes worden tegenwoordig steeds populairder, dus grote kans dat dit met elektrische auto’s ook gebeurd. En dat is precies waar Uber Green naar toe wil: elektrisch rijden op een milieuvriendelijke manier. Het biedt namelijk veel voordelen. Hierbij kan worden gedacht aan het verminderen van vervuiling, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het feit dat het 100% elektrisch is met 0% uitstoot. Het initiatief Uber Green is dus zeker een goede oplossing om duurzaamheid meer te stimuleren. Zou jij ook kiezen voor een ‘groene’ rit via Uber Green, of houd je het liever bij een originele Uber rit? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here