Home Automotive Uber introduceert Uber Green in Nederland

Uber introduceert Uber Green in Nederland

135
0
DELEN
Uber Nederland

De Uber-app wordt in Nederland ontzettend veel gebruikt. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook omdat veel mensen het een goedkoop alternatief vinden voor een reguliere taxi. Uber blijft met vernieuwingen komen. Onlangs werd Uber Green in Nederland geïntroduceerd. In dit artikel vertellen we je wat Uber Green is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn. 

Wat is Uber Green?

Uber Green biedt gebruikers van de Uber-app de mogelijkheid om ‘groene’ ritten te maken. Het is een milieuvriendelijke manier van een rit, want het is 100% elektrisch en vrij van uitlaatgassen. Zo wordt het een stillere, klimaatbewuste en schonere manier van rijden. 

Gebruikers kunnen door deze optie in de app op een gemakkelijke manier kiezen voor een elektrische taxi. Ook voor chauffeurs wordt het aantrekkelijker gemaakt om elektrisch te rijden, want Uber Green is in samenwerking met duurzaam energieplatform Vandebron geïntroduceerd. Het doel van Uber Green is dan ook om gebruikers milieuvriendelijke ritten aan te bieden en om het elektrisch rijden te stimuleren. Uber streeft ernaar om in 2025 enkel ‘groene’ ritten aan te kunnen bieden. Uber Green is momenteel beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam, maar het doel is om dit snel uit te breiden naar alle steden in Nederland waar Uber actief is. 

Hoe kan ik een ‘groene’ rit maken met Uber?

Het is enorm simpel om gebruik te maken van de elektrische taxi van Uber. De Uber-app biedt de optie om direct een elektrisch voertuig te boeken. Je hebt dus binnen no time een milieuvriendelijke rit besteld. Wel is het zo dat ritten die via Uber Green gemaakt worden een meerprijs hebben ten opzichte van de ritten met UberX. 

Hoewel je Uber Green nog niet overal in Nederland kunt gebruiken, zal het in de toekomst nog veel voorbijkomen. Elektrische fietsen en elektrische mountainbikes worden tegenwoordig steeds populairder, dus grote kans dat dit met elektrische auto’s ook gebeurd. En dat is precies waar Uber Green naar toe wil: elektrisch rijden op een milieuvriendelijke manier. Het biedt namelijk veel voordelen, zoals het verminderen van vervuiling, verbeteren van de luchtkwaliteit en het feit dat het 100% elektrisch is met 0% uitstoot. Zou jij kiezen voor een ‘groene’ rit via Uber Green? 

DELEN
Vorig artikelSafari 14: inloggen op websites met Face ID en Touch ID
Volgend artikeliOS 14: wat kunnen we verwachten?
Mijn naam is Tessa Kok en ik ben 21 jaar oud. Momenteel ben ik bezig aan het laatste jaar van mijn HBO opleiding Media, Informatie en Communicatie. Tijdens deze studie en mijn stages heb ik geleerd mezelf te specialiseren in het schrijven van creatieve artikelen, sociale media, copywriting, community management, trendresearch en het ontwikkelen en creëren van diverse soorten content.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here