Home Internet Trends voor Big Data in 2017.

Trends voor Big Data in 2017.

2687
0
DELEN
big data

Met big data wordt een groot volume aan gestructureerde en ongestructureerde data bedoeld dat wordt verzameld door een bedrijf. De hoeveelheid data is daarbij niet van het grootste belang. Het gaat er vooral om wat bedrijven met deze informatie doen. Big data kan geanalyseerd worden om inzichten te verkrijgen die leiden tot betere beslissingen en betere strategische keuzes.

2016 was een toonaangevend jaar voor Big Data. Meer bedrijven sloegen meer data op, verwerkten het en haalde op allerlei manieren waarde uit deze data. in 2017, zal het aantal systemen dat grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data ondersteunt toenemen. Er zal vraag zijn vanuit de markt naar platformen die helpen met het veilig opslaan van big data en tegelijkertijd eindgebruikers in staat stellen de data te analyseren.

Hadoop

Hadoop is een open source software framework van Apache waarmee computerclusters grote hoeveelheden ongestructureerde data kunnen verwerken. Met Hadoop kunnen bedrijven meerdere scenario’s tegelijkertijd berekenen om op basis hiervan betere beslissingen te kunnen maken. Het framework kan allerlei typen data verwerken en combineren. In 2017 zullen de volgende ontwikkelingen binnen big data belangrijker worden:

Applicaties die zich alleen richten op Hadoop worden overbodig.

In de afgelopen jaren verschenen er op het gebied van big data veel technologieën en analytische tools rondom Hadoop. Bedrijven met complexe data die afkomstig is uit verschillende omgevingen wilden zich niet meer richtten op maar een databron. Op dit moment zijn er steeds meer toepassingen klaar voor big data, waaronder SQL server 2016 en is Hadoop niet meer het enige systeem geschikt voor big data. Toepassingen die zich alleen richten op Hadoop zullen overbodig worden. In 2017 zullen bedrijven meer behoefte hebben aan analytische tools die richtten op meer dan een platform. Vooral funnel analyses, analyses op het gebied van customer journeys en klantsegmentaties zijn belangrijker geworden.

Big data uit IoT toepassingen

In 2017 stuurt alles dat een sensor heeft informatie terug naar het moederschip. IoT genereert een grote hoeveelheid gestructureerde en ongestructureerde data en steeds meer van dit soort data bevindt zich op cloud services. De data is bevindt zich meestal verspreid over meerdere relationele en non-relationele systemen. Van Hadoop clusters tot NoSQL databases. Innovaties op het gebied van opslag gaan snel maar de toegang tot en het begrijpen van de data zijn nog steeds hindernissen die overwonnen moeten worden. Om deze reden groeit ook in deze sector de vraag naar analytische tools die een grote verscheidenheid aan databronnen in de cloud kunnen combineren. Dit soort tools kunnen bedrijven helpen om ieder data type dat ergens opgeslagen staat te kunnen onderzoeken.

Variatie in data wordt belangrijker dan volume of snelheid

.
Belangrijke kenmerken van big data zijn dat het om een grote hoeveelheid data gaat, die met hoge snelheid beschikbaar is en een grote verscheidenheid aan informatie bevat. Deze grote verscheidenheid begint belangrijker te worden dan de andere kenmerken omdat bedrijven steeds meer databronnen integreren. In 2017 zullen platformen die analytische tools aanbieden geëvalueerd worden op basis van hun mogelijkheden tot het verbinden van deze verschillende bronnen.

Dit jaar zal de nadruk op het gebied van big data voornamelijk liggen op het combineren van verschillende big data bronnen en analytische tools die deze data slim combineren en waardoor nieuwe inzichten verkregen kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here