Trends voor 2017 op het gebied van Machine Learning

  2540
  0
  DELEN

  Machine Learning heeft de wereld veranderd. Het stelt computers instaat te leren van grote datasets. Hiermee worden programmatechnisch paden die voorheen onbegaanbaar waren, begaanbaar gemaakt.In combinatie met Artificial Intelligence worden er indrukwekkende resultaten behaald. We kunnen verwachten dat veel taken die nu nog door mensen worden uitgevoerd overgenomen zullen worden door slimme robots voorzien van Machine Learning en Artificial Intelligence technieken. Heeft de wereld ons nog wel nodig of zullen we worden overtroeft door zelfdenkende robots? Wat zijn de meest zichtbare trends van 2017 op het gebied van Machine Learning?

  Trends op het gebied van applicatieontwikkeling

  Gartners top 10 technologie trends voor 2017 voorspelt dat applicaties die AI gecombineerd met Machine Learning technologie in staat zullen zijn om te begrijpen, te leren, te voorspellen, zich aan te passen en misschien onafhankelijk kunnen opereren. Goedkopere hardware, geheugen, opslag technologieën, grotere verwerkingskracht en betere algoritmiek dragen bij aan het succes van applicaties die gebruik maken van Machine Learning en AI. Er zal een opkomst zijn van dit soort applicaties in de preventieve gezondheidszorg, het bankwezen en de media. Voor bedrijven betekent dat meer automatisering en minder menselijke controleposten. Ook wordt voorspeld dat de AI en Machine Learning cloud steeds belangrijker zal worden voor IoT systemen en sensors en de daarbij behorende smart apps die vele facetten van ons leven zullen overnemen.

  Machine Learning voor het doen van onderzoek

  Op het gebied van onderzoek verschuift de focus van abstractie steeds meer naar probleem oplossing voor het bedrijfsleven. Doordat Big Data steeds beter geïntegreerd wordt in bedrijfsactiviteiten kunnen slimme Machine Learning algoritmen eenvoudig enorme hoeveelheden statische en dynamische data verwerken, waardoor ze steeds beter leren van deze data en nauwkeuriger voorspellingen doen.

  Machine Learning in de Cloud

  Het beschikbaar maken van AI en Machine Learning doormiddel van Cloud technologie, open standaarden en algoritme economie zal doorgaan. De groeiende trend van ready-to-use Machine Learning algoritmen zal zorgen voor een groter draagvlak in het bedrijfsleven. Door het voorzien van Cloud gebaseerde IT services met Machine Learning toepassingen zullen deze zelfvoorzienende analytische tools ook voor het midden en kleinbedrijf beschikbaar worden.

  Concurrentie tussen platformen

  IBM, Microsoft, Google en Facebook zullen continu met wedijveren om de beste te worden op het gebied van Machine Learning. In 2017 zal er een grote toename zijn van smart apps, digitale assistenten en AI toepassingen voor het grote publiek. Veel AI systemen die gebruik maken van Machine Learning zijn succesverhalen geworden.

  De algoritme economie zal centraal komen te staan

  In de komende twee jaar zullen bedrijven algoritmen gebruiken voor alle data gecentreerde activiteiten zoals predicatieve analyses en Business Intelligence. De algoritme economie zal zich uiten in een markt waar data bedrijven vechten voor een stukje marktaandeel. In 2017 zullen we de groei merken van business solutions gebaseerd op algoritmen en Machine Learning in de Cloud. Zullen machines nu dan de plaats van data wetenschappers innemen en zullen we als mens overbodig worden? Het steeds maar mislukken van testen met zelfrijdende auto’s maakt duidelijk dat we nog lang niet op het punt zijn aangekomen waar menselijk tussenkomen niet meer nodig is. Artificial Intelligence en Machine Learning onderzoek kan zich beter focussen op het automatiseren van repeterende taken die eenvoudig aan een machine kunnen worden toegewezen, maar voor iedere specifieke situatie zal nog steeds menselijk tussenkomen noodzakelijk zijn.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here