Home Smartphones en tablets Tips voor het opschonen van je telefoon

Tips voor het opschonen van je telefoon

1300
0
DELEN
Tips telefoon opschonen

Heb je jouw telefoon al een lange tijd niet opgeschoond? Het is goed om dit zo nu en dan wel te doen, want dit heeft meerdere voordelen voor je toestel. Als je jouw telefoon regelmatig gaat opschonen, zorgt dit er namelijk voor dat er meer ruimte vrijkomt, waardoor je toestel zonder problemen snel blijft werken. Maar hoe doe je dat op de juiste manier, het opschonen van je telefoon? Om jou op weg te helpen zetten wij hieronder een aantal goede tips op een rij. Lees dus snel verder als je hiermee aan de slag wilt!

Verwijder apps die je niet of nauwelijks gebruikt

Hoe meer apps je op je telefoon hebt staan, hoe meer ruimte dit in beslag neemt. Als je jouw telefoon wilt opschonen, is het daarom een aanrader om eens kritisch te kijken naar de apps die op je mobiele telefoon staan. Gebruik je deze apps regelmatig of heb je sommige hiervan al een hele lange tijd niet gebruikt? Om ruimte vrij te maken is het slim om apps te verwijderen die je niet of nauwelijks gebruikt. Deze apps staan dan tenslotte onnodig op je toestel en dit neemt alleen maar extra ruimte in beslag. Zonde, want hoe meer ruimte er in beslag wordt genomen, hoe groter de kans is dat jouw telefoon trager wordt en te maken krijgt met haperingen. 

Zitten er een paar twijfelgevallen bij? Dan is het ook een mogelijkheid om de gegevens en cache van een bepaalde app te verwijderen om meer ruimte vrij te maken. Dit doe je door op zoek te gaan naar de instellingen van een bepaalde app en daarna op gegevens en cache wissen te klikken. 

Verwijder media

Hoe kan ik mijn telefoon opschonen? Het verwijderen van media is ook een hele effectieve manier om ruimte vrij te maken op je telefoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan downloads, foto’s en documenten. Heb je talloze foto’s op je telefoon staan, waarvan je er een aantal eigenlijk niet nodig hebt of niet meer terugkijkt? Dan is het misschien beter om deze gewoon weg te gooien. Muziekdownloads of downloads van een film of serie hoeven ook niet altijd op je toestel te blijven staan. Ga dus eens na welke mediabestanden je op je telefoon hebt staan die niet echt belangrijk zijn en verwijder deze om ruimte vrij te maken. Of je nu een Android telefoon wilt opschonen of je iPhone: media verwijderen is altijd slim om te doen.

Ruim je WhatsApp op

Een app die veel ruimte in beslag neemt op je telefoon, is WhatsApp. Als je op zoek bent naar een manier om meer ruimte vrij te maken, dan is WhatsApp opruimen een goed idee. Vooral als je heel veel media doorgestuurd krijgt via deze app of in veel groepsapps zit. Al deze media wordt in de app opgeslagen en dit zorgt ervoor dat WhatsApp alleen maar meer ruimte in beslag neemt. Om WhatsApp op te ruimen is het slim om foto’s en video’s in bepaalde chats afzonderlijk te verwijderen. Zo verlaag je het aantal GB aan geheugen al snel. Het is dan wel een flinke klus om dit te doen, maar het is wel effectief. Als je groepsgesprekken niet meer gebruikt, is het ook gewoon handig om hieruit te stappen om ruimte te besparen.

Media in de cloud bewaren

Wil je bepaalde media niet definitief verwijderen, maar niet op je toestel hebben? Dan is het een goed idee om bepaalde mediabestanden in de cloud te bewaren. Op deze manier weet je zeker dat je er altijd nog bij kunt, maar neemt het geen ruimte in beslag op je telefoon. Maak dus eens een selectie van bestanden die je niet nodig hebt op je mobiele telefoon, maar wel wilt bewaren. Door deze in de cloud te zetten ben je ervan verzekerd dat je deze niet kwijt bent en kun je er altijd nog bij.

Je telefoon professioneel opschonen is met deze tips hierboven mogelijk. Door je telefoon geheugen op te schonen voorkom je een trage telefoon. En een trage telefoon levert vaak veel frustraties op, dus dit is beter om te voorkomen. Door genoeg ruimte vrij te houden in onder meer je RAM geheugen blijft je toestel goed werken en maak je er dus ook optimaal gebruik van. Is jouw toestel de laatste tijd allesbehalve snel? Dan is het goed om te kijken naar of dit te maken heeft met het geheugen dat steeds voller wordt. Als dit het geval is, betekent dit maar één ding: opschonen die mobiele telefoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here