Home Business Tips voor het lenen van geld voor apparatuur

Tips voor het lenen van geld voor apparatuur

1832
0
DELEN
Tips voor het lenen van geld voor apparatuur

Veel hardware, of het nu gaat om computers, televisies of huishoudelijke apparatuur, is de laatste jaren flink duurder geworden. De functionaliteiten zijn steeds uitgebreider geworden, maar dat vertaalde zich ook in een hogere prijs. Zeker nu er wereldwijd een chiptekort is, zullen naar verwachting de prijzen alleen nog maar verder stijgen. Steeds meer mensen zullen niet meer voldoende spaargeld hebben voor de aanschaf van een bepaald apparaat, en aangewezen zijn op een lening. Hieronder lees je diverse tips voor het lenen van geld voor apparatuur.

Ga na hoeveel je wil en kunt lenen

Sluit je een lening af, dan zul je niet het aankoopbedrag voor een bepaald apparaat in een keer van je rekening zien verdwijnen. Omdat je meer financiële ruimte hebt, kan het aantrekkelijk zijn dan maar gelijk voor het beste en het duurste te gaan. Vraag jezelf echter echt goed af of dat wel nodig is. Soms kan kiezen voor iets dat ook gewoon voldoet aan je minimale eisen, je een hoop schelen als het aankomt op aflossing en rente.

Daarnaast is het vooraf belangrijk om na te gaan hoeveel je eigenlijk kunt lenen. Zo weet je ook in welke prijsklasse je je kunt gaan oriënteren op apparatuur. Een geldverstrekker zal een risico-inschatting willen maken, en daarom vragen naar onder andere je inkomen, gezinssituatie en woonlasten.

Vergelijk leningen goed

Vergelijk leningen goed

Omdat geldverstrekkers momenteel goedkoop aan geld kunnen komen, zijn de rentes relatief laag. Toch is het belangrijk om leningen goed te vergelijken. Zo voorkom je dat je meer rente betaalt dan nodig. Let bij het vergelijken van leningen overigens niet alleen op de rente, maar ook op de voorwaarden. Hoelang is de looptijd? En kun je boetevrij aflossen? Door goed naar het totaalplaatje te kijken kun je de lening kiezen die het beste past bij jouw situatie. Online kun je gemakkelijk en snel niet alleen aanbieders vergelijken, maar ook leningen aanvragen.

Kies een kortere looptijd dan de levensduur van het apparaat

Het gemiddelde leenbedrag is 20.000 euro, en de gemiddelde looptijd is tien jaar. Waarschijnlijk kost de apparatuur waarvoor je geld wil lenen minder. Door de lagere maandlasten kan het interessant lijken de lening over een langere periode uit te smeren. Het is echter wel raadzaam te kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd. Allereerst omdat een kortere looptijd betekent dat je minder rente betaalt. Daarnaast moet de looptijd van de lening ook niet langer zijn dan je zelf verwacht met het apparaat te gaan doen. Het is immers vervelend om nog steeds een lening af te moeten betalen voor iets dat je al niet meer in bezit hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here