Home Televisie Tips & Tricks voor je interactieve afstandsbediening

Tips & Tricks voor je interactieve afstandsbediening

2693
0
DELEN

Je afstandsbediening gebruik je waarschijnlijk iedere dag wel en bijna elk apparaat heeft er wel een. Maar weet je eigenlijk wel wat je allemaal kunt doen met een interactieve afstandsbediening? Haal je wel alles uit je afstandsbediening? En wat is een interactieve afstandsbediening eigenlijk?

In dit artikel kun je lezen wat een interactieve afstandsbediening is en kun je ook achter een paar hele leuke tips & tricks komen.

Wat is een interactieve afstandsbediening?

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig interactieve tv. Lekker terugspoelen bij leuke stukjes en doorspoelen bij reclames. De afstandsbediening heeft jou meer te bieden dan je zelf misschien door hebt.

Maar wat is nou precies een interactieve afstandsbediening?

Met de interactieve tv kun je heel gemakkelijk met een simpele druk op de knop de radio aanzetten, een programma opnemen of door de tv gids heen bladeren.

Met interactieve tv is een interactieve afstandsbediening dus onmisbaar.

Wat kan er aan de hand zijn als de afstandsbediening het niet doet?

Het komt helaas ook wel eens voor dat de afstandsbediening het niet doet. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat je batterijen leeg zijn. Er kan ook wat anders aan de hand zijn.

Het zou kunnen zijn dat het infrarood-sensor beschadigd is. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om een nieuwe afstandsbediening te vragen aan je tv-provider. Check dan wel even goed welke afstandsbediening je nodig hebt, er is namelijk veel keuze.

Geheime functies van de interactieve afstandsbediening

• De OK-knop ziet er misschien simpel uit maar je kunt er heel veel mee. Je kunt er namelijk dingen mee selecteren of bevestigen in het menu. Ook kun je er een zenderlijst mee openen, zo kun je heel snel van zender naar zender schakelen.

• Met één druk op de knop kun je afwisselen van tv naar radio en van radio naar teletekst. Ook kun je met één druk op de knop een programma direct opnemen of door de tv gids heen bladeren.

• Je kunt bij teletekst met de menuknop de letters vergroten. Ideaal voor mensen die slecht zien.

Conclusie

Zoals je kunt zien kun heeft de interactieve afstandsbediening veel functies. Zonder afstandsbediening kun je de interactieve tv ook niet gebruiken. Je hebt hem bijvoorbeeld nodig tijdens het zappen, de functie ‘terugkijken’, het selecteren van de radio of juist weer de tv en ga zo maar door.

De afstandsbediening is makkelijk te gebruiken maar heeft soms meer functies dan je op het eerste gezicht denkt.

Wil je nog meer tips? Houd de ‘terug/?’ knop ingedrukt voor een periode van ca. 2 seconden en dan verschijnen ze op je beeldscherm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here