Home Computers Tips om zelf je website te maken

Tips om zelf je website te maken

2579
0
DELEN

Het maken van je eigen website kan ongelooflijk leuk zijn, maar je kan ook tegen problemen aanlopen. Want wat nou als je de benodigde technische kennis mist, het juiste platform niet kunt vinden of het juiste platform gewoon helemaal niet begrijpt? Met deze tips maak je een goede start.

1. Domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam gekozen, dan is het tijd om deze te registeren. Het wordt aangeraden om deze domeinnaam ‘los’ te kopen en registreren en het niet in een standaard pakketje aan te schaffen. Dit kan namelijk ten koste gaan van je Google search resultaten.

2. Optimale domeinnaam

Wil je optimaal resultaat voor je domeinnaam? Registreer dan ook de domeinnamen die afleiden van je keuze. Zo komt de consument ook na het maken van een typfoutje op jouw website terecht.

3. Het kiezen van een host

Na de selectie en registratie van de domeinnaam kies je een goede host uit. Je kan dit doen in de vorm van een webhosting pakket. Dit is erg handig wanneer je net begint – het onderhoud en alle technische zaken worden geregeld door het bedrijf waar je het webhosting pakket aanschaft. Ben je technisch aangelegd? Dan kun je Argeweb VPS hosting in overweging nemen. Met dit virtuele private hosting pakket heb je alle vrijheid. Zo kies je zelf of je met Linux of Argeweb Windows VPS wilt werken en kies je zelf je besturingssysteem.

4. Het juiste platform

De basis is gezet en de volgende stap is het kiezen van het juiste platform. Zo gebruiken webshops al snel een ander platform dan bijvoorbeeld een blog of een informatieve website. Sommige platforms staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid terwijl andere weer bekend staan om de vele SEO functionaliteiten. Kies een platform dat bij jouw kennis, je doelen en je onderneming past.

Platform website

5. Professionele freelancers

Huur waar nodig de hulp in van professionele freelancers. Tekstschrijvers, fotografen en webdesigners kunnen je gegarandeerd een handje helpen om de website een professionele uitstraling te geven. Zeker een webshop kan baat hebben bij een ijzersterke marketing.

6. Foto databases

Maak gebruik van professionele foto databases of laat professionele foto’s maken. Wat je ook doet, gebruik geen standaard stock foto’s of simpele plaatjes van Google. Hoe unieker de content op de website, hoe groter de kans op (terugkerende) bezoekers. Voor een klein bedrag kun je online professionele foto’s bestellen of een freelance fotograaf inhuren. Ook handig voor andere promotionele uitingen zoals je social media kanalen of fysieke visitekaartjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here