Home Smartphones en tablets Tips om je smartphonegegevens te beschermen

Tips om je smartphonegegevens te beschermen

2325
0
DELEN
Smartphone gegevens beschermen

We dragen hem altijd wel met ons mee: de smartphone. Naast het gebruik voor bellen en internet slaan we hier ons hele hebben en houden in op. Van het automatisch aanvullen van bankgegevens tot andere gevoelige persoonsinformatie: het staat allemaal op dat kleine apparaatje. Dit maakt het risico bij verlies of diefstal dus een stuk groter. Niet alleen is je smartphone verloren, ook alle gevoelige persoonsgegevens hierop zijn nu in de handen van een ander. Deze tips helpen je om je smartphonegegevens te beschermen.

1. De vergrendeling

Het is natuurlijk belangrijk om je smartphone altijd te vergrendelen. Gebruik hier een pincode, een patroon, vingerafdruk of gezichtsscanner voor. Op deze manier hebben anderen minder gemakkelijk toegang tot jouw gegevens.

2. De simkaart vergrendelen

Ook de simkaart, zowel op contract als bij een sim only abonnement, kan vergrendeld worden. Door deze te voorzien van een pincode kun je hoge telefoonrekeningen bij diefstal voorkomen.

3. De zoekfunctie activeren

Bijna iedere smartphone heeft een standaard ‘mijn telefoon zoeken’ functie. Met deze functie kan de smartphone op afstand getraceerd worden. Ook kun je het toestel met deze functie vergrendelen en gegevens op afstand wissen.

4. Bewaak je privacy instellingen

Veel apps spelen persoonlijke gegevens door naar commerciële partijen. Download dus niet zomaar alle apps, verwijder apps die je niet gebruikt en zet wifi uit wanneer het niet nodig is. Op deze manier kun je de privacy instellingen optimaal benutten.

5. Verschillende wachtwoorden

Ben jij ook iemand die nog steeds hetzelfde wachtwoord gebruikt voor alle accounts? Niet meer doen! Verschillende sterke wachtwoorden zorgen dat je gegevens beter beveiligd zijn. Gebruik ook geen persoonsgegevens als geboortedatum of namen in je wachtwoorden. Deze zijn te gemakkelijk te raden.

6. Tweestapsverificatie

Beveilig je accounts met persoonlijke gegevens met een tweestapsverificatie. Diensten als Dropbox en Google bieden deze extra beveiliging aan. Dit zorgt ervoor dat hackers je toestel niet op afstand binnen kunnen dringen. Met deze verificatie moet je niet alleen je wachtwoord invoeren maar ook een extra code. Deze extra code wordt via sms op je mobiele nummer toegestuurd. Zo kan alleen de eigenaar van het toestel inloggen.

7. Installeer alle updates

Zorg dat de software van zowel de apps als je toestel zelf up to date zijn. De veiligheid van de apps en het toestel kan namelijk geupdate zijn. Deze nieuwste variant zal hierdoor vaak beter beveiligd zijn. Op deze manier worden ook mogelijke veiligheidslekkages voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here