Home Computers Tips voor het maken van je eigen naambadges

Tips voor het maken van je eigen naambadges

3140
0
DELEN
naambadges

Werk je in een bedrijf waarin het belangrijk is dat medewerkers door middel van naambadges herkenbaar zijn voor klanten? Dan weet je waarschijnlijk ook wel hoe vervelend het is als je hier speciale hardware voor nodig hebt om de badges te printen. Je hebt het apparaat nooit gelijk bij de hand, of het functioneert niet op het moment dat je het nodig hebt. Met de software van Naambadges.nl kun je naamplaatjes maken met een normale printer, die er ook nog eens erg chique uitzien. Bij het ontwerpen van naambadges zijn er wel enkele zaken waar je op moet letten. We geven je hier graag enkele tips.

Grootte van de letters op een naamplaatje

Hiermee moet je wat experimenteren, zowel een te groot als te klein lettertype levert problemen op. Een te klein lettertype zorgt ervoor dat mensen de naam op het naamplaatje niet kunnen lezen. Bij een te groot lettertype kan het echter in de toekomst voor komen dat heet naamplaatje te klein is in het geval van een lange naam. Neem als uitgangspunt de naam met de meeste letters  van de persoon waarvoor nu een badge moet worden gemaakt, en voeg voor de zekerheid nog enkele karakters toe als marge.

Lettertype op een naambadge

Het aantal verschillende fonts in een gemiddeld tekstverwerkingsprogramma is intussen aardig omvangrijk. Teveel hoeken, horizontale streepjes aan de letters of krullen doen niet veel goeds voor de leesbaarheid. Door te kiezen voor een specifiek lettertype kun je echter wel de uitstraling van medewerkers en het bedrijf versterken. Een strakker lettertype straalt zakelijkheid uit, een handschrift authenticiteit en in creatieve branches mag er best een wat opvallender font gekozen worden.

Afbeeldingen op een naambadge

Op een naamplaatje kan niet alleen tekst worden geplaatst, maar ook een of meerdere afbeeldingen zoals logo’s. Hierbij geldt echter meestal wel dat less is more. Als er teveel informatie op staat, wordt dit niet meer opgemerkt. Een druk of rommelig ontwerp heeft hetzelfde effect, en geeft medewerkers niet de representatieve uitstraling waar je op zoek naar bent. Voldoende afstand tussen de tekstvelden en logo(‘s) is hierbij erg belangrijk.

Naast het logo van het bedrijf of de organisatie kun je ook denken aan afbeeldingen die iets zeggen over de afdeling waarop iemand werkt, of een pasfoto. Zo kan een afbeelding in een oogopslag mogelijk maken op welke afdeling in een supermarkt iemand specialist is. Ook naamplaatjes in verzorgings- en verpleegtehuizen zijn veelal voorzien van afbeeldingen. Door een logo kunnen cliënten direct zien op welke afdeling medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast kan een naambadge met pasfoto als identificatiemiddel dienen op gesloten afdelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here