Home Smartphones en tablets De tien beste en leukste Virtual Reality Games van dit moment

De tien beste en leukste Virtual Reality Games van dit moment

2981
0
DELEN
Beste Virtual Reality Games

Sinds Occulus een paar jaar geleden Virtual Reality weer nieuw leven in blies, is iedere grote fabrikant bezig om de beste VR ervaring te maken. Zo lanceert Sony in oktober 2016 wereldwijd zijn Virtual Reality accessoire voor de Playstation 4. Samsung (Gear VR) en Google (Cardboard) richten zich met op de markt van VR voor mobiele telefoons. Voor de PC zijn de Oculus Rift en HTC Vive verkrijgbaar.

Hieronder vind je de tien beste en leukste Virtual Reality Games van dit moment in willekeurige volgorde.

Beste Virtual Reality Games

Chronos (Occulus Rift)

Een prachtige gemaakte Role Playing Game waarin je afwisselend flink moet vechten en pittige puzzels moet oplossen. De Virtual Reality ervaring is geweldig, waardoor de gameplay wel wat simpeler is dan bij bestaande RPG’s. Het zal je zeker wat tijd in beslag nemen om de besturing onder de knie te krijgen.

Space Pirate Trainer (HTC Vive)

Space Invaders was één van de eerste videogames die je kon spelen en Space Pirate Trainer is de VR-versie van deze klassieker: schiet dus gewoon alle aanvallers uit de lucht. Een relatief simpel spel, maar een genot om te spelen, want de balans tussen VR en gameplay is precies goed.

100ft Robot Golf (Playstation VR)

Klim in een enorme robot en sla alles stuk…. met je golfclub. Hoe belachelijk dit idee ook klinkt, het werkt uitstekend in deze game van de Amerikaanse softwareontwikkelaar No Goblin. Een ontzettend grappig spel met een prima VR ervaring.

EVE: Valkyrie (Occulus Rift / Playstation VR)

In het EVE Online universum wat je misschien al kent, wordt je door je instructrice Ran opgeleid om met andere Rift (en later Playstation VR) gebruikers de meeste geweldige ruimtegevechten aan te gaan. EVE: Valkery is snel en fantastisch om te spelen en de VR ervaring voegt veel extra’s toe aan het bestaande EVE Online universum.

Darknet (Samsung Gear VR)

Alhoewel de VR-ervaring op je mobiele telefoon minder goed is dan op je PC of PS4, is Darknet een prima te spelen. Darknet heeft goede graphics en is een leuk spel, waarin je virussen strategisch moet verspreiden om Bitcoins te kunnen verzamelen.

Proton Pulse (Google Carboard)

Google Cardboard focust op meer dan games alleen, maar er zijn leuke en speelbare apps te downloaden. Proton Pulse is zo’n leuke VR game in de traditie van Arkanoid: een snelle arcadegame dus, waarin je muren met een energiebal moet slechten.

Fantastic Contraption (HTC Vive)

Fantastic Contraption lijkt simpel, want je opdracht is om een object van punt A naar punt B te brengen. Daarvoor moet je wel machines bouwen en dat gaat niet zonder puzzels op te lossen. Creativiteit gevraagd dus en dat maakt dit spel superleuk. Het origineel komt uit 2008, maar deze VR-versie speelt geweldig door de intuïtieve besturing.

Elite: Dangerous (Occulus Rift, HTC Vive)

Elite was ooit een geweldig spel op de Commodore 64 en toen al waren spelers onder de indruk van de 3D-kwaliteiten. Deze nieuwe versie voor de Occulus Rift en HTC Vive is één van de beste voorbeelden wat je met Virtual Reality kunt doen. Je zult onder het vliegen van je gevechtsvliegtuig onder de indruk zijn van de gedetailleerde driedimensionale omgeving. En misschien zelfs een beetje teleurgesteld (of misselijk) zijn als je weer terug bent in de realiteit.

Final Fantasy XIV Online (Playstation VR)

Een geweldig uitziende Virtual Reality uitvoering van de Final Fantasy serie. De besturing is flink wennen, zeker als je eerdere delen hebt gespeeld. Sommige spelers werden misselijk van dit spel, wat de heftige VR-ervaring aangeeft als je dit spel speelt in de Playstation VR.

Audio Shield (HTC Vive)

Combineer je favoriete muziek en gaming met elkaar om je eens lekker in het zweet te werken. Je moet gloeiende bollen raken die op jouw afkomen en dat kan aardig verslavend werken. En is ook nog eens goed voor je conditie. Wie zei dat je met games geen beweging krijgt?

Tot slot

Het verschil tussen platforms maakt het lastig om de huidige Virtual Reality games goed met elkaar te vergelijken. Wat het nog lastiger maakt, is dat er een goede balans moet zijn tussen de speelbaarheid en de Virtual Reality ervaring. Hoe realistischer de VR ervaring, hoe lastiger het spel te spelen is, simpelweg doordat je zintuigen en je hardware moeite hebben om alles goed bij te houden. Want Virtual Reality stelt heel veel eisen aan je PC, PS4 of mobiel.

Tot slot zijn veel van de besproken games nu nog in de ontwikkelingsfase, met alle bijbehorende bugs en beperkte gameplay. Maar dat zal de komende tijd ongetwijfeld sterk veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here