Home Computers Tien aandachtspunten bij de aanschaf van nieuwe toners

Tien aandachtspunten bij de aanschaf van nieuwe toners

2801
0
DELEN
Cartridges

Als de pc of laptop echt een integraal onderdeel van je leven is geworden, gebruik je waarschijnlijk ook randapparatuur als printers. Wie een printer gebruikt, zal regelmatig de cartridge of toner moeten vervangen. We geven je tien aandachtspunten, zodat je in staat bent dit zo efficiënt mogelijk te doen, tegen zo laag mogelijke kosten.

Cartridges

Wel of niet een print?
Je kunt aanzienlijk besparen op de kosten van je printer en je inkt, als je slim omgaat met prints. Moet je wel alles uitprinten? Als je je informatie ook digitaal kunt versturen of opslaan, kies dan zoveel mogelijk daarvoor.

Wel of geen kleur?
Een all-in-one toner of cartridge is tegenwoordig vrij standaard. Maar is het wel altijd nodig? Kies voor zwart als je nooit kleuren print of zet je printer in zwart-witstand.

Inkt bijvullen
Heb je een all-in-one cartridge of een kleurencartridgde met de drie basiskleuren? Je zult merken dat je niet alle kleuren gelijkelijk gebruikt. Je kunt dit ondervangen door een bijvulkit aan te schaffen waarmee je alleen die kleur opvult die nu nodig is.

Gebruik de draft mode
Wil je tussentijds iets printen? Gebruik dan niet de kwalitatief beste setting. De draft mode geeft vaak voldoende resultaat en gebruikt aanmerkelijk minder inkt.

Print in batches
Elke keer als je je printer opstart om een enkele print te maken, kost dit energie en in geval van veel merken inkjetprinters ook nog inkt, dat gebruikt wordt om de printkop printklaar te maken. Je kunt beter al je prints bewaren tot één printsessie.

Compatible toners
Wil je altijd topprestaties, kies dan de toner van dezelfde fabrikant als je printer. Je bent vaak wel duurder uit. Je kunt besparen door een compatible toner van een B-merk te kiezen, die vaak de licentie heeft om deze toners te mogen verkopen.

Gebruik hergebruikte toners
Een aantal fabrikanten is actief met recycling. Niet-versleten onderdelen worden hergebruikt na een schoonmaakbeurt en van versleten onderdelen wordt nieuwe grondstof gemaakt. Goede, gecontroleerde en gerecyclede toners worden steeds vaker online aangeboden, tegen aanzienlijke prijsvoordelen. Een bedrijf als Tonerpartner.nl is een van de bekendere aanbieders.

Let op de papierkwaliteit
Hoogkwalitatief printerpapier gebruikt in de regel meer inkt dan papier dat dunner is en van een lagere kwaliteit. Bepaal welke kwaliteit je nodig hebt voor welke doeleinden en maak je printopdrachten op maat.

Let op je printer en paper settings
Bepaalde soorten printpapier gebruiken meer inkt dan andere. Met de keuze voor het juiste soort papier kun je aanzienlijk besparen. Maar vergeet de paper settings van je printer niet. Met een paar eenvoudige stappen in je printer settings zorg je voor een optimale match tussen papier en te gebruiken inkt.

Kies een betrouwbare leverancier
Zeker wanneer je echt wilt besparen op de kosten van printen en daarbij kwalitatief goede toners en cartridges wilt hebben, loont het om zaken te doen met een leverancier die naast verkoop ook veel tijd inruimt voor vakkundige advisering. Het betaalt zich uiteindelijk terug, zowel voor jou als voor je leverancier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here