Home Smartphones en tablets Telefoon oververhit? Dit moet je doen!

Telefoon oververhit? Dit moet je doen!

3201
0
DELEN
Smartphone oververhit

Hoewel de zomerzon natuurlijk heerlijk is, kan het ook wel erg warm worden. Niet alleen voor jou; maar ook voor je telefoon. Lig jij net lekker op het strand af te koelen, blijkt je telefoon het ineens wat minder fris te hebben en oververhit te raken. Wat doe je? We geven je de beste acties die jij kunt ondernemen.

1. Gebruik je telefoon niet

Zodra je telefoon oververhit raakt krijg jij een melding dat je telefoon te warm is en dat deze de tijd nodig heeft om af te koelen. Op dat moment zorg jij er dus voor dat je jouw telefoon even niet gebruikt. Deze oververhitting kan namelijk door de warmte komen, maar ook door het gebruik van een verkeerde kabel of wanneer je teveel apps open hebt staan en je telefoon het even niet meer aan kan. Door je toestel even niet te gebruiken geef je het de kans om af te koelen.

2. Verwijder het hoesje

Merk je dat je telefoon warmer wordt of dat deze oververhit begint te raken? Haal dan eerst dat iPhone 8 hoesje er eens even vanaf. Zo hebben de ventilatoren in je telefoon meer ruimte om verkoeling te zoeken. In principe hoeft dit niet aan het hoesje te liggen. Zowel de Android als de Apple iPhone hoesjes zijn zo gemaakt dat deze de telefoon niet warmer maken. Toch kan het verwijderen van het hoesje jouw telefoon op dat moment net even wat meer ‘ademruimte’ geven.

3. Schakel extra functies uit

Merk je dat je telefoon warmer wordt of oververhit je telefoon regelmatig? Schakel dan als standaard de extra functies als bluetooth, locatievoorziening en GPS uit. Deze apps draaien op de achtergrond en houden je telefoon hier continu door bezig. Ook apps die veel energie gebruiken zoals bijvoorbeeld Instagram of YouTube kun je wanneer het moment van oververhitting dichtbij komt beter even afsluiten.

4. Camera en spelletjes

Zowel de camera als het spelen van spelletjes kan bij bepaalde toestellen voor snellere oververhitting zorgen: er wordt (zeker bij de nieuwe camera’s) namelijk een beroep gedaan op de processor. Voel je jouw handen dus wat warm worden, schakel dan camera en spelletjes (en de bovenstaande apps) even uit zodat je telefoon af kan koelen.

5. Schakel de telefoon uit

Telefoon oververhit

Mocht het mogelijk zijn, schakel je telefoon dan helemaal uit. Zo draait er niets meer en kan je telefoon rustig afkoelen. Mocht dat niet werken dan kun je deze ook altijd even op vliegtuigmodus zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here