Home Huishoudelijk Techniek & Wetenschap voor kinderen

Techniek & Wetenschap voor kinderen

3156
0
DELEN
Techniek

Hoe komt het dat de zon nooit op raakt? Waarom brandt een lamp? Hoe komt het dat een vliegtuig in de lucht blijft hangen? Vragen, vragen, vragen. Al vanaf een jaar of 3 stellen kinderen waarom-vragen en lijken ze over alles na te denken. Kinderen stellen ze niet zomaar. Ze zijn de wereld aan het ontdekken. Kinderen kunnen ingewikkelde materies soms al prima begrijpen, als je het maar op eenvoudige manier uitlegt, voordoet en ze begrijpen het helemaal als je ze er zelf mee laat experimenteren. In dit artikel laten wij je voorbeelden van technisch speelgoed zien, die helpen bij het geven van antwoorden op natuur- en techniek vragen.

Techniek met de Hubelino Knikkerbaan

Elke peuter heeft het wel en speelt er veel mee, Duplo. Als kinderen een jaar of 4 à 5 jaar zijn gaat de Duplo langzamerhand naar zolder en komt er Lego in huis. Maar wacht nog even met de Duplo naar zolder brengen! Met Hubelino geef je Duplo een tweede leven en kunnen kinderen er tot ongeveer hun twaalfde plezier mee hebben. Zelfs papa’s, mama’s, opa’s en oma’s spelen er nog mee. Met de knikkerbaanelementen van Hubelino maak je de prachtigste knikkerbanen. En omdat Hubelino 100% compatibel is met Duplo heb je bij elkaar een grote hoeveelheid voor een enorme knikkerbaan. Kinderen raken op een speelse manier vertrouwd met zwaartekracht, versnelling, verbeteren hun motorische vaardigheden en hun creatief en logisch denkvermogen.

Tandwielsets

Kinderen aanzetten tot het ontdekken van actie en gevolg, van versnellen en vertragen, het stimuleren van creativiteit, fijne motoriek en logisch denken. Laat kinderen spelenderwijs leren met tandwielen. Quercetti heeft diverse tandwielsets beschikbaar waarmee kinderen kunnen kijken hoe ze alle tandwielen met elkaar in verbinding kunnen brengen en een zo moeilijk mogelijke constructie kunnen bouwen. Er zijn al sets die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook voor oudere kinderen zijn er sets beschikbaar. Andere merken met tandwielsets zijn Korbo en Bouw&Draai.

Clementoni Wetenschap en Spel

“De veiligste, creatiefste en leukste manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van wetenschap.” Clementoni heeft een complete lijn met experimentensets om kleine wetenschappers kennis te laten maken met de wereld van natuur en techniek. Met meer dan 30 sets in deze lijn is er altijd wel een set met technisch speelgoed waar jij meer over wilt weten, of het nu elektriciteit is, kristallen, het menselijk lichaam, of mechanica, en noem maar op. Laat je met deze sets verbazen over hoe de wereld in elkaar zit! Dit technisch speelgoed is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ravensburger ScienceX

Maak je eigen inbraakalarm, bedenk de auto van de toekomst, kom meer te weten over groene energie, magnetisme, water, kristallen en nog veel meer. Er gaat een wereld voor de jonge onderzoeker open met de spannende experimenten van de serie ScienceX van Ravensburger. Fascinerende fenomenen worden onder de loep genomen en op een aantrekkelijke manier duidelijk gemaakt aan kinderen. Deze sets met technisch speelgoed zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Buki

De wetenschap op een nieuwe manier ontdekken. Met deze sets van het merk Buki kan dat. Elke doos bevat veel onderdelen en accessoires waardoor kinderen wetenschappelijke experimenten kunnen uitvoeren en maken. Met deze sets kunnen kinderen een elektrisch circuit monteren, scheikundige experimenten uitvoeren, voertuigen op zonne-energie bouwen en laten rijden, planten en insecten ontdekken, meer leren over waterdruk en luchtdruk, en nog veel meer! De buki experimentendozen zijn leerzaam, uitdagend, leuk, stoer om te doen. Er zijn al sets met technisch speelgoed geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ken jij dit technisch speelgoed al? Welke lijkt jou het leukst?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here