Home Computers Tech en wat je moet weten

Tech en wat je moet weten

1616
0
DELEN
Tech en wat je moet weten

Sommige mensen hebben van nature aanleg voor iets. Het gaat ze goed af om iets te leren, ze kunnen er snel over mee babbelen en ze weten wat ze moeten doen zonder dat ze dit echt weten, als je begrijpt wat we bedoelen. Sommige mensen noemen dit aanleg, anderen noemen dit talent. Hoe je het ook noemt, dat is nu even niet zo belangrijk. Wat wel heel belangrijk is, is dat je af en toe moet stilstaan bij het feit dat niet iedereen zo in elkaar zit. Niet iedereen heeft dezelfde talenten en vooral op het gebied van tech. Dat is niet gek, maar toch lijken veel van onze ‘tech-geeks’ zit wel eens te vergeten. Ze bazelen maar door over technische termen tegen vrienden of familie en die hebben geen idee wat er nu eigenlijk gezegd wordt. Nou, voor die mensen hebben we deze blog geschreven. We vertellen je maar al te graag wat je moet weten over tech en dit doen we op een begrijpelijke manier, zodat jij de volgend keer ook kunt meepraten over het een en ander. 

NFT’s

NFT’s zijn een vak apart in de tech wereld. Waar RAM geheugen, besturingssystemen en een processor al even aanwezig zijn in deze omgeving, zijn NFT’s vrij nieuw op de markt. Nieuw op de markt in de zin dat ze ook iets te maken hebben met computers en het aanschaffen hiervan? Een soort van, maar niet helemaal. NFT’s zijn namelijk non-fungible tokens. Dit komt er op neer dat het iets is dat uniek is. Er is geen tweede, precies hetzelfde exemplaar van. Je kunt een NFT kopen op Marketplaces NFT. Hier zie je alles dat je moet weten over de NFT. De soort, de vraagprijs in een bepaalde cryptomunt en ga zo maar door. Maar waarom zijn deze dingetjes zo uniek? Dit komt omdat ze verbonden zijn aan een smart contract. Dit is een soort waardepapier op het blockchain netwerk van de NFT en hier wordt geregistreerd van wie hij is bijvoorbeeld. Zo kan er maar één eigenaar zijn van een type NFT.  

NFT’s

Computers

Dan willen we je het een en ander vertellen over computers. Computers worden natuurlijk dagelijks gebruikt door veel mensen, ook mensen die niks van tech weten. Computers bestaan uit vele onderdelen, maar zonder elk onderdeel klopt er iets niet. Het is dus echt een geheel. Een moederbord, een processor, werkgeheugen, een videokaart en ga zo maar door; het is allemaal zeer belangrijk. Je hoeft niet zozeer te weten wat elk onderdeel doet, tenzij dit je interesse heeft, maar het is wel handig om te weten dat het in een computer zit en dat je het nodig hebt.  

Metaworld

De meta world is een virtuele wereld zit met NFT’s. Mensen kunnen er stukken land kopen, er spelletjes spelen, plaatjes kopen en ga zo maar door. De verwachting is dat door middel van Virtual Reality, mensen hier over een aantal jaar ‘echt’ kunnen rondlopen. Dat is belangrijk, gezien het feit dat je op de hoogte moet zijn van technische ontwikkelingen en de mogelijke kansen die dit biedt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here