Home Fotografie Sony FE PZ 28-135mm F/4 G OSS

Sony FE PZ 28-135mm F/4 G OSS

2782
0
DELEN

Sony heeft op de Photokina beurs uitgepakt met een van zijn aankomende paradepaardjes: de FE PZ 28-135mm F/4 G OSS. Met dit objectief richt Sony zich vooral op filmmakers. Op Photokina kon de hele wereld kennismaken met dit full-frame objectief en vaststellen dat de fanatieke filmers er een leuk speeltje zullen aan hebben.

Geruisloos door weer en wind

Sony gaat er prat op dat dit objectief stiller dan stil is en geruisloos doet wat het moet doen. Dit komt door het zogenaamde Smooth Motion Optics-design. De Japanse fabrikant stelt dat dit design voorkomt dat er een wijziging in de kijkhoek voorkomt, wat men ook wel eens ‘breathing’ noemt, tijdens het scherpstellen. Wanneer men zoomt, zijn er op die manier ook geen focuswijzigingen en de optische as beweegt ook niet. Filmmakers die hun gang willen gaan op locaties waar weer en wind een rol spelen, kunnen gerust hun gang gaan. Het objectief heeft immers een behuizing die bestand is tegen stof en vocht.

Features en prijs

Ongewenste afwijkingen worden voorkomen door asferische lenselementen. De multi-coatingtechnologie zorgt er dan weer voor dat er een beter contrast is en dat lichtvlekken weggenomen worden. Zelfs wanneer er een sterk achtergrondlicht is. Het SSM-scherpstelmechanisme laat op sommige Sony-camera’s, zoals de PXW-FS7 en de A7S, toe om de zoomrotatierichting te bepalen. Je kunt ook de scherpstelmodus aanpassen van automatisch naar handmatig door de focusring te verschuiven. De FE PZ 28-135mm F/4 G OSS van Sony zal in december 2014 op de markt komen en een prijskaartje hebben van rond de 2.500 euro.

Bron afbeelding : sonyalpharumors.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here