Home Smartphones en tablets Smartphone oververhit? Dit kun je er tegen doen!

Smartphone oververhit? Dit kun je er tegen doen!

2248
0
DELEN
Telefoon oververhit

Bij hoge zomerse temperaturen kan het gebeuren dat jouw telefoon oververhit raakt. Dit heb je vast al eens eerder meegemaakt. Je denkt waarschijnlijk: waarom wordt mijn telefoon zo heet? Bij oververhitting vallen telefoons namelijk plotseling uit of tonen onvoorspelbare meldingen. In dit artikel vertellen we jou wat je kunt doen tegen een oververhitte smartphone. 

Waarom raakt een telefoon oververhit?

Onder normale omstandigheden kan een telefoon prima functioneren. Echter zijn smartphones wel gevoelig voor hoge temperaturen. In telefoons zit vaak een ingebouwde beveiliging die ervoor moet zorgen dat de elektronica en batterij beschermd moeten worden tegen oververhitting. Als de smartphone te warm wordt, kan het zijn dat de processor langzamer wordt, het opladen wordt vertraagd en het scherm minder fel wordt. Als de hitte hierna nog een tijdje aanhoudt, schakelen de telefoons zichzelf uit of wordt er een waarschuwing gegeven dat het toestel te heet is en af moet koelen. 

In welke gevallen kan mijn telefoon oververhit raken? 

  • Als een smartphone een lange tijd in de zon ligt, kan het zijn dat je telefoon te warm wordt en oververhit raakt. 
  • In de auto. Als het buiten heel warm is, wordt het in een auto al snel nóg warmer. Laat je telefoon dus ook niet zomaar in de auto liggen als het heel heet is buiten. Zo voorkom je dat jouw telefoon zichzelf uitschakelt omdat het oververhit is. 
  • Tijdens het opladen. Als het warm is buiten, is het geen goed idee om je telefoon tegelijkertijd op te laden in de zon. Niet alleen jouw iPhone of Samsung wordt dan warm tijdens het opladen, maar ook de oplader van je telefoon wordt heet. Dit moet je zo veel mogelijk zien te voorkomen. 
  • Bij het gebruik van games of andere zware apps. Zit je lekker in de zon en heb je je smartphone in je hand? Probeer dan zo min mogelijk zware apps te gebruiken. Wanneer je op dit moment bijvoorbeeld een game gaat spelen, wordt jouw telefoon al snel warmer. Dit kan leiden tot oververhitting. 

Wat moet ik doen als mijn telefoon oververhit is?

Het belangrijkste bij oververhitting is dat je telefoon moet afkoelen. Jouw telefoon is namelijk te warm geworden, en kan zo niet meer functioneren. Je kunt de volgende dingen doen om jouw telefoon af te laten koelen: 

  • Haal het hoesje eraf. Als je een hoesje om je telefoon hebt en je telefoon wordt te heet, is het verstandig om je hoesje te verwijderen. Zo kan de hitte beter ontsnappen. 
  • Leg het toestel op een koele plek. Als je de hele middag in de zon hebt gezeten met je telefoon, is het niet gek dat jouw telefoon oververhit is geraakt. Wanneer je merkt dat dit het geval is, leg je telefoon dan zo snel mogelijk op een koele plek neer. Zo heeft jouw telefoon de tijd om te herstellen.
  • Gebruik de vliegtuigmodus. Door vliegtuigmodus worden antennes van de telefoon uitgeschakeld. Deze antennes genereren ook hitte, dus het is verstandig om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten wanneer deze te warm wordt. 
  • Stop met opladen. De accu wordt warm bij het opladen van de telefoon. Zo duurt het langer om de telefoon af te koelen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here