Nieuwe reis trend: De SkyValet tech-koffer

  2573
  0
  DELEN

  Bijna iedereen gaat wel eens op reis en maakt hier gebruik van een koffer. Je zult dan ook wel bekend zijn met het onhandige gepriegel met je hangslotje, of je bent de sleutel kwijt, of je weet de code niet meer, of je bent zelf je hele slot kwijt.

  Tegenwoordig hebben koffers ook wel sloten die vast zitten aan de koffer maar alsnog niet erg handig.

  Op de dag van vandaag zijn wij als mensen, steeds meer aan het moderniseren. Zo is het al mogelijk om de verwarming van je huis op afstand met een smartphone aan- en uit te zetten of hebben we een beeldscherm in onze koelkast. Nu is ook de koffer aan de beurt.

  De tech-koffers van het merk SkyValets heeft zijn uiterste best gedaan om de koffer zo high-tech mogelijk te maken.

  Wat de koffer precies te bieden heeft, leg ik je uit in het onderstaande artikel.

  De SkyValet koffer, wat kun je ermee?

  Wat voor technologie zou er nou toepasbaar zijn in een koffer? Gek genoeg, heel veel.

  Zo is het mogelijk om een smartphone opladen, het slot te openen met een bluetooth verbinding en ga zo maar door.

  Nooit meer een lege telefoon op reis

  Het opladen van een telefoon met een koffer is niet helemaal nieuw. Zo zijn er al rugtassen met ingebouwde powerbanks. Maar deze koffer is wel een stapje verder gegaan.

  Door een klepje aan de zijkant van de koffer te openen, is het mogelijk om hier een smartphone in te klemmen voor draadloos laden. Ook bevat de koffer 2 usb-aansluitingen voor bedraad opladen. De draadloze lader levert 7,5 Watt.

  De powerbank die in de koffer zit, waarmee het mogelijk is om bedraad te laden, heeft een kracht van 10.000 mAh. Deze powerbank kun je loskoppelen. Wanneer je reist met het vliegtuig is het verplicht op deze powerbank in de handbagage mee te nemen. De lithium-batterijen mogen niet mee in het ruim vanwege mogelijk brandgevaar.

  Nooit meer onhandige cijfersloten

  Het slot van deze koffer is te openen met een smartphone via de bijhorende app. Deze app maakt gebruik van bluetooth verbinding. En alleen de eigenaar van de koffer kan de koffer openen, geen zorgen over mogelijke onbeveiligde bluetooth verbindingen dus.

  Wat handig is om te weten is dat dit bluetooth slot goedgekeurd is door de American Transport Security Administration. Dit is een bureau wat onder meer koffersloten test en hiervoor een goedkeuring uitgeeft.

  Nooit meer een te zware koffer

  De grotere, en automatisch duurdere koffers van SkyValet bevatten een handvat met ingebouwde digitale weegschaal. Natuurlijk zijn deze weegschaaltjes ook los te koop. Alleen is het wel heel handig wanneer deze in de koffer zit verwerkt.

  Zo wordt voorkomen dat er extra moet worden bijbetaald vanwege een te zware koffer.

  GPS-tracker functie

  In het jaar 2017 zijn er gemiddeld 22,7 miljoen koffers verloren tijdens het reizen per vliegtuig. Dit is natuurlijk absurd. Het komt regelmatig voor dat de eigenaar van de koffer zijn koffer niet meer terugkrijgt omdat de luchtvaartmaatschappij simpelweg gewoon niet weet waar de koffer gebleven is.

  Om dit te voorkomen is de tech-koffer van SkyValet uitgerust met een GPS-tracker. Wat wel jammer is, is dat het GPS-signaal vaak verloren gaat of zwakker wordt wanneer de koffer zich bevind in een bagage hal.

  De GPS-tracker bied wel uitkomst in bijvoorbeeld een vertrekhal op het treinstation. Met de bijhorende app is het heel simpel om de koffer terug te vinden.

  ‘geheime’ compartimenten

  Ook is de koffer voorzien van ‘geheime’ compartimenten. Deze compartimenten kunnen bevestigd of verwijdert worden door middel van een magnetische deksel. Je zou hier bijvoorbeeld een laptop of reispapieren in kunnen stoppen.

  Handige wieltjes

  De koffers zijn uitgerust met zogenoemde ‘shark wheels’. De technologie van deze wieltjes zijn overgenomen vanuit de skateboard industrie. Door deze wieltjes zou de koffer op alle oppervlaktes makkelijk moeten kunnen rollen. Zelfs op een zandoppervlakte volgens de makers.

  Prijs en leververwachting

  Wat betreft de prijs is er nog niet zo veel bekend. De makers hebben een kickstarter campagne ingezet om genoeg geld binnen te harken voor de productie. Dit hadden ze binnen enkele uren al behaald.

  De SkyValet koffers worden vanaf April 2019 geleverd.

  Conclusie

  Voor mensen die veel reizen of over het algemeen slordig zijn met hun spullen is de SkyValet koffer een echte uitkomst. Nooit meer gepriegel met cijfersloten en een GPS-tracker.

  Daarnaast is de koffer voorzien van een afneembare powerbank, draadloze telefoonlader en een ingebouwde digitale weegschaal zodat de koffer voor geen enkele vlucht meer te zwaar zal zijn.

  De koffers komen in 4 formaten en worden geleverd vanaf april 2019.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here