Home Smartphones en tablets Sim only versus een abonnement met toestel: wat is beter?

Sim only versus een abonnement met toestel: wat is beter?

2880
0
DELEN
Sim only versus een abonnement

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement, kun je uit twee soorten abonnementen kiezen. Ten eerste is er het abonnement met toestel, waarbij je een nieuwe telefoon uit kunt kiezen die je bij jouw abonnement krijgt. De tweede keuze is een sim only abonnement, waar je geen nieuwe telefoon bij krijgt. Kies je voor dit abonnement, dan blijf je jouw oude toestel gebruiken of koop je een losse telefoon om je nieuwe simkaart in te doen.

Sim only versus een abonnement

Ga jij een nieuw telefoonabonnement afsluiten en weet je niet goed welk abonnement je moet kiezen? Lees dan meer over de verschillen tussen sim only en een standaard abonnement in dit artikel. Ook lees je op deze pagina meer over de voordelen van beide soorten abonnementen, zodat je jouw keuze nog gemakkelijker kunt maken.

Sim only en abonnement met toestel: de belangrijkste verschillen

Sluit je een abonnement met toestel af, dan kies je zelf een telefoon die je bij jouw nieuwe contract wil krijgen. Dit toestel is niet gratis, maar wordt iedere maand een beetje afbetaald. Dit betekent dat de prijs van jouw abonnement net iets hoger komt te liggen, maar hier krijg je wel een gloednieuwe telefoon voor terug. Kies je voor een sim only abonnement, dan krijg je alleen een nieuwe simkaart. Op deze simkaart staat een bundel met een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s om te internetten. Je doet de simkaart in je bestaande telefoon of in een nieuw toestel dat je los hebt gekocht en je kunt jouw bundel gebruiken.

Omdat je geen nieuwe telefoon krijgt bij het sim only abonnement, is dit abonnement goedkoper dan een abonnement met toestel. Het kan je zomaar de helft schelen om geen abonnement met nieuw toestel te nemen, aangezien de prijs van dit toestel bij een sim only abonnement niet in de maandprijs wordt doorberekend.

De voordelen van beide soorten abonnementen

Sluit je een abonnement af met toestel, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je krijgt een gloednieuwe telefoon.
  • Je hoeft jouw nieuwe telefoon niet in één keer te betalen.
  • Je kunt jouw telefoon voor een lage prijs verzekeren.

Sluit je een abonnement zonder toestel af, dan heb je de volgende voordelen:

  • Je bent goedkoper uit.
  • Je kunt je oude telefoon blijven gebruiken als je dit wil.
  • Je kunt je abonnement vaak maandelijks opzeggen.

Sim only of een abonnement met toestel?

Of je het beste kunt kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Lees bovenstaande voordelen eens goed door, vraag je zelf af welke voordelen jou het meest aanspreken en sluit het abonnement af dat bij deze voordelen hoort. Wil je bijvoorbeeld het liefst zo veel mogelijk geld besparen? Dan past sim only beter bij jou. Wil je de nieuwste telefoon van dit moment bij jouw nieuwe contract, dan kies je voor een abonnement met nieuw toestel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here