Home Computers Review warmtebeeldcamera Fluke

Review warmtebeeldcamera Fluke

3032
1
DELEN

De warmtebeeldcamera als onmisbaar meetinstrument

Wanneer je veel bezig bent met elektrische installaties, procesinstrumenten en diverse andere elektromechanische apparatuur, dan mag de warmtebeeldcamera van Fluke eigenlijk niet ontbreken. Het is namelijk het ultieme hulpmiddel bij oplossing van problemen en het onderhoud aan diverse apparatuur. Wanneer je al veel meetinstrumenten in je bezit hebt, dan kan de warmtebeeldcamera een prima aanvulling zijn op de rest van je meetinstrumenten.

De IR Fusion Technologie van de warmtebeeldcamera

De thermografische warmtebeeldcamera maakt gebruik van de zogenaamde IR Fusion Technologie. Iets kan dan gemakkelijk op twee manieren bekeken worden. Enerzijds is dat het infraroodlicht en anderzijds ook het zichtbare licht. Wanneer deze twee met elkaar gecombineerd worden, dan wordt belangrijke informatie sneller zichtbaar. De warmtebeeldcamera gaat dus veel verder dan de gewone infraroodapparatuur.

Een infraroodopname en digitale foto

Het bijzondere aan deze warmtebeeldcamera, is dat hij tegelijkertijd een infraroodopname en digitale foto kan maken. Daardoor wordt een probleem sneller geconstateerd en kan er ook sneller aan een oplossing worden gewerkt. Schaf daarom deze warmtebeeldcamera aan en gebruik dit veelzijdige meetinstrument om snel aan oplossingen te werken. Het wordt door veel bedrijven al gebruikt en toegepast.

Een optisch meetinstrument

De warmtebeeldcamera kijkt naar het infrarode deel van een straling. Hierdoor wordt er niet naar de kleur van iets gekeken, maar wordt de temperatuur gemeten. Het is een uitstekend optisch meetinstrument. Het kan onder andere gebruikt worden bij het controleren van de isolatie van woningen. Er is door hardware.info een speciaal filmpje gemaakt over de werking van de warmtebeeldcamera die je hier kunt bekijken

 

1 REACTIE

  1. Ook erg handig om lekkages die moeilijk te vinden zijn toch op te sporen, bijvoorbeeld in badkamers.
    Dus ook handig voor lek detectie bedrijven, kost wat maar is het geld zeker waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here