Home Smartphones en tablets Review: VR PRO Virtual Reality 3D Bril

Review: VR PRO Virtual Reality 3D Bril

2925
0
DELEN
vr pro 3d-bril

Met de aankondiging van de Oculus Rift waren veel mensen ongelooflijk enthousiast. Maar eigenlijk verdween de Oculus Rift vrij snel naar de achtergrond toen Google met Google Cardboard kwam. Google Cardboard is een stuk karton met twee lenzen die je in elkaar kunt vouwen als een vr-bril. Schuif je smartphone erin en je kunt voor een klein bedragje genieten van een fijne 3D ervaring. Uiteraard zijn er al vele verbeteringen op gekomen. Er zijn vele modellen van plastic beschikbaar voor verschillende prijzen. Bij deze een review van de VR PRO Virtual Reality 3D Bril. Deze bril is een wat luxer en duurder model. Is deze bril zijn prijs waard?

vr pro 3d-bril

Vormgeving

Ten eerste ziet de bril er ontzettend goed uit. Hij heeft een moderne uitstraling en ziet er zeer comfortabel uit. Deze bril onderscheidt zich in uiterlijk duidelijk van de meeste andere vr-brillen op de markt. De bril ziet eruit alsof hij tegen een stootje kan en aan de behuizing te voelen kan hij dat zeker. Er is ook gedacht aan de mensen die graag oordopjes dragen, deze kunnen gemakkelijk geplaatst worden door de daarvoor bestemde openingen in de bril.

Comfort

De bril is comfortabel om te dragen. De hoofdbanden doen hun werk goed en het zachte materiaal rondom de ogen is echt onmisbaar. Hierdoor kun je de bril langere tijd dragen zonder er last van te krijgen. Wat daarnaast werkelijk ideaal is aan de bril, is de verstelbaarheid van de lenzen. Niemand heeft dezelfde ogen en dat zul je vooral merken als je op zo’n korte afstand kijkt in de bril. Vandaar dat de lenzen zijwaarts te bewegen zijn. Zo kun je de lenzen aanpassen aan de afstand tussen je ogen. Wanneer dit goed is ingesteld is dit comfortabeler voor de ogen en geeft het tevens een optimaal 3D beeld. Een unieke functie aan deze bril is echter dat de lenzen ook voor- en achterwaarts zijn in te stellen. Dat maakt de bril bij uitstek geschikt voor brildragers, omdat je op deze manier de scherpte ook in kunt stellen.

Mogelijkheden

De meeste smartphones passen prima in de VR PRO. Ze geven zelf aan dat de smartphone een maximale grootte van 16,3 cm lang en 8,3 cm breed mag hebben. Let er wel op dat de smartphone een minimale breedte van 6,4 cm heeft, omdat de bril de telefoon anders niet goed genoeg kan vastklemmen. Ik heb gemerkt dat de meeste smartphones er prima in passen en goed vast zitten.
Een erg leuke bijkomstigheid is dat je de VR PRO ook kunt gebruiken voor Augmented Reality, in tegenstelling tot andere brillen. AR wil zeggen dat je een virtueel beeld aan de werkelijke wereld toevoegt. Dit zorgt voor weer een compleet andere ervaring.

De vormgeving, het draagcomfort en de mogelijkheden zorgen er wat mij betreft voor dat de VR PRO zijn prijs absoluut waard is. Je kan jaren vooruit met de bril en in de toekomst zullen er steeds meer apps en video’s beschikbaar komen waardoor je telkens nieuwe dingen zult ontdekken. Met deze bril doe je een goede investering in de toekomst. Een van de shops waar we deze VR PRO bril tegenkwamen was 123bestdeal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here