Home Smartphones en tablets Redenen om voor het Android besturingssysteem te kiezen

Redenen om voor het Android besturingssysteem te kiezen

1404
0
DELEN
Redenen om voor het Android besturingssysteem te kiezen

Heb je jouw huidige telefoon inmiddels al een tijdje en ben je aan het rondkijken voor een nieuwe? Tijdens je zoektocht is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het formaat, de snelheid, de batterijduur en de camera’s. Maar waar je ook een keuze in moet maken, is welk besturingssysteem je graag wilt hebben. De twee meest voorkomende besturingssystemen zijn iOS en Android. Waarom je voor het Android besturingssysteem zou moeten kiezen? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rijtje.

Voor ieder budget een geschikte telefoon

Een goede reden om te kiezen voor Android, is omdat je nu de kans krijgt om te kiezen voor een telefoon die binnen je budget past. Als je kiest voor een toestel met dit besturingssysteem, heb je een zeer ruime keuze. Dit in tegenstelling tot iOS, waar het alleen draait om iPhones. De keuze hierin is een stuk beperkter. Bij Android zijn er toestellen binnen allerlei prijsklassen. Of je nu op zoek bent naar een budget-toestel of juist een high-end smartphone wilt: het kan allemaal. Merken die op Android draaien zijn onder andere Google, Samsung, Huawei, OPPO en Xiaomi.

Google is de ontwikkelaar van het besturingssysteem Android en heeft sinds een aantal jaar ook eigen telefoons. Als je wilt genieten van razendsnelle updates en beveiligingsversies, dan is een Google telefoon zeker het overwegen waard. De Pixel telefoons van Google zijn er in allerlei prijsklassen, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor een smartphone die bij je wensen en budget past. Lijkt dit je wat? Dan maak je met een Google pixel met abonnement een goede keuze.

Voor ieder budget een geschikte telefoon

Helemaal aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren

Een groot voordeel van een Android-telefoon is het feit dat je de smartphone helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Hoe het besturingssysteem eruitziet als je voor Android kiest, hangt af van het toestel dat je koopt. Iedere fabrikant past de versie aan om het zo goed te laten aansluiten op de telefoon. De basis is vrijwel overal gelijk. Bij Android is het mogelijk om de vormgeving aan te passen naar je eigen voorkeuren. Dit doe je door bijvoorbeeld widgets op je startscherm te zetten of icoontjes en achtergronden aan te passen. Je maakt de interface zo helemaal eigen.

Heel veel apps beschikbaar

Omdat Android het meest gebruikte besturingssysteem is, kiezen veel ontwikkelaars ervoor om een app te ontwikkelen voor dit systeem. Dat zorgt ervoor dat het aanbod aan apps in de Google Play Store enorm groot is. Hier vind je maar liefst meer dan één miljoen apps. Wat bij iOS niet mogelijk is maar bij Android wel, is om ook apps te downloaden buiten de Google Play Store. Naar welke app je ook op zoek bent, de kans is groot dat het te downloaden is op jouw Android-smartphone.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er dus meerdere goede redenen om voor het Android besturingssysteem te kiezen. Houd deze redenen zeker in gedachten bij het zoeken naar een gloednieuwe telefoon en kijk naar welke Android-smartphones er allemaal op de markt zijn. Dan moet het je vast lukken om een weloverwogen keuze te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here