Schreven we een paar weken geleden al over de keuken van de toekomst, vandaag zoomen we in op een revolutionair onderdeel die een stevige opmars doormaakt. De Quooker kraan is voor steeds meer consumenten een ideale optie om gebruiksgemak en effectiviteit te combineren. Dat bevestigt deze webshop met zijn gestage stroom van klanten die naar de Quooker vragen. Niet verkeerd voor een uitvinding van Nederlandse bodem. Je vraagt je altijd af waarom het zo lang heeft geduurd voordat de toepassing eindelijk de markt begon te veroveren.
Quooker kraan: de geschiedenis
Het idee om direct kokend water uit de kraan te hebben, komt voort uit het concept voor instant… soep. Henri Peteri werkte bijna 50 jaar geleden bij een grote voedselproducent en daar kreeg hij zijn a-ha moment. Direct soep? Dan ook direct kokend water, gewoon uit de kraan. Het was geen makkelijke weg, zoals elke uitvinder van revolutionaire ideeën heeft ondervonden, onder andere het geld raakte op. Maar de vasthoudendheid overleefde en met behulp van zijn zoon Niels pakte het project momentum. De eerste installaties zagen er uit als een productie van Willie Wortel, maar de moeite loonde. Met de entree van zoon Walter kreeg het project de broodnodige commerciële injectie. Met het concept en aansprekend design begon de Quooker aan zijn opmars.
Quooker kraan: de werking
Met een reservoir in het keukenkastje en de kraan op het aanrecht heb je altijd kokend water. Handig als je snel een kopje thee wil zetten. Door de hoogvacuümisolatie is er de hele dag door kokend water beschikbaar. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met omvallende waterkokers. Aan veiligheid is daarom gedacht, zodat je nooit zorgen hoeft te hebben. De kinderen draaien echt niet zomaar de met een speciale knop beveiligde kraan open. Daarnaast zijn er op het originele product al zoveel doorontwikkelingen geweest, dat er diverse innovaties voorradig zijn, zoals:
- Flex, kraan met uittrekslang voor warm en koud water;
- Fusion, kokendwaterkraan en mengkraan in één;
- Twintaps, hetzelfde design voor zowel de kokendwaterkraan als de mengkraan;
- Nordic Single Taps, de losse varianten van de Twintaps
Daarnaast zijn er reservoirs PRO3, COMBI en COMBI+ met ieder hun uitzonderlijke eigenschappen. De geoctrooieerde hoogvacuümisolatie zorgt voor lage kosten. De Quooker kraan levert een significante bijdrage aan duurzaamheid en zuinig omgaan met water.
Quooker kraan: de toekomst
De producenten zelf noemen de Quooker kraan onmisbaar in de keuken, en dat is makkelijk voor te stellen. Zodra je aan het gemak gewend bent wil je niet anders meer. Daarmee lijkt de Quooker kraan zich te verzekeren van een plekje in de keuken van de toekomst. Met innovaties die een impuls zijn voor gebruiksgemak en een toepassing waar het milieu van profiteert, is dat alleen maar logisch.