Home Computers Playstation controller aansluiten op je PC

Playstation controller aansluiten op je PC

7235
0
DELEN
Playstation controller aansluiten op PC

Wie geen playstation in zijn bezit heeft kan toch gebruik maken van de playstation controller op de pc. Zowel de playstation 3 als playstation 4 controller kan gebruikt worden op de pc, als is dat bij die laatste ingewikkelder dan bij de playstation 3 controller. Met handige computerprogrammaatjes kan je de playstation controllers alsnog gebruiken op de pc.

Playstation 3 controller op pc aansluiten

Wie de playstation 3 controller op de pc wil aansluiten dient eerst het programma MotionJoy te downloaden. Eenmaal gedownload dan dien je het .rar bestand uit te pakken. De volgende stap is om de playstation 3 controller aan te sluiten op de pc. Windows zal daarbij aangeven dat hij de controller herkent en de driver met succes geïnstalleerd heeft.

Installeer nu het programma MotionJoy, waarbij het mogelijk kan zijn dat je na installeren ook nog enkele drivers moet installeren. Doe dit en start daarna het programma op. Je klikt op load, waarna een aantal elementen worden geïnstalleerd. Vervolgens wordt er een nieuw menu geopend wanneer je op Game Controller Panel klikt. De playstation 3 controller kan gekalibreerd worden, maar dit is over het algemeen niet nodig omdat deze al juist ingesteld is.

Je dient nu terug te gaan naar snel starten, waar het programma zal aangeven dat er geen driver geïnstalleerd is. Sluit het programma volledig af en start daarna het programma MotionJoy op dat de playstation 3 controller zal herkennen. Je kunt nu je playstation 3 controller gebruiken. Het enige wat je nog moet doen is de controller aanpassen op de te spelen games. Deze kun je instellen bij MotionJoy Gamepad Tool, waar je, je eigen instellingen kan kiezen per game.

Playstation 4 controller op pc aansluiten

De playstation 4 controller is eigenlijk alleen maar te gebruiken voor de playstation zelf, maar door middel van een handige tool kan je deze toch gebruiken op de pc. Het frappante eraan is, is dat je pc laat denken dat de playstation 4 controller door het leven gaat als een controller van de Xbox 360. Als eerste dien je dan ook de Xbox 360 Wireless Controller voor Windows te installeren. Dit kan via de website van microsoft. Wanneer dit gebeurd is dan moet de DS4tool gedownload worden en uitgepakt worden in jouw eigen map naar keuze. Er moet echter nog een belangrijke applicatie gedownload worden en dat is Virtual Bus Driver. Deze installeer je door dubbel te klikken op het bestand ScpDriver.exe.

Als dit gebeurd is dan kan je, je playstation 4 controller aansluiten op de pc via een USB Kabel met bluetooth. De controller moet in pairing mode gezet worden om zo connectie te maken via bluetooth met de pc. De playstation 4 en de controller moeten hierbij wel uit staan. Daarna moet de share knop van de playstation 4 controller ingedrukt worden tezamen met de playstation 4 knop totdat het LED-lichtje begint te knipperen. Vervolgens kan je beide knoppen loslaten en de playstation 4 controller aansluiten op de pc.

Wanneer dit klaar is open je de DS4Tool. Dit bestand open je en als het goed is wordt de playstation 4 controller direct herkent. Met de DS4Tool kan je nu alle instellingen beheren op je playstation 4 controller. Zo is het uiteindelijk toch ook mogelijk om met een playstation 4 controller games op je pc te spelen.

Handige tools maken gebruik van playstation 3 en 4 controller mogelijk op de pc

Zo blijkt dat door middel van handige programmaatjes en tools het toch mogelijk blijkt om je playstation controllers te gebruiken voor de pc. Het kost even enige moeite om het voor elkaar te krijgen, maar wie de instructies goed opvolgt kan snel gebruik maken van de playstation 3 of 4 controller voor op de pc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here