Home Internet Pinterest komt met ‘Pincode’

Pinterest komt met ‘Pincode’

2623
0
DELEN

De QR-code kenden we al langer. Een QR-code is een unieke samenstelling van lijnen en strepen die je kunt scannen met je telefoon. Door het scannen word je geleid naar een pagina, afbeelding, bestand, app of ander item gekozen door de verspreider van de QR-code. Op deze manier maakt bijvoorbeeld een bedrijf het gemakkelijk voor zijn klanten om hem of haar te leiden naar een pagina naar keuze. Pinterest komt nu met ene eigen QR-code, de ‘Pincode’.

Wat doet de Pincode

Eigenlijk is het niets meer dan een QR-code. De Pincode van Pinterest is geschikt voor bedrijven om consumenten naar zijn of haar Pinterest-pagina te leiden. Dit is een handige tool om klanten sneller de pagina te laten liken. Bedrijven kunnen de Pincode plaatsen in hun winkel, maar ook bijvoorbeeld op folders of posters. Met de Pinterest-app scant de consument de Pincode en wordt direct naar de pagina geleidt.

Waarom Pinterest gunstig is voor bedrijven

Pinterest is een groot platform. Verschillende consumenten en bedrijven delen afbeeldingen ter inspiratie. Juist omdat zoveel mensen gebruik maken van het platform is het belangrijk voor een bedrijf om hier tussen te staan. Wellicht verkoop je als bedrijf bepaalde gadgets. Iemand die op Pinterest zoekt naar die gadget, vindt jouw item tussen de andere afbeeldingen en kan naar jouw verkooppagina gestuurd worden. Op deze manier kun je verkopen generen.

Verkoop stimuleren via Pinterest

Om de verkoop nog verder te stimuleren, heeft Pinterest sinds 2015 de ‘koop’-knop toegevoegd aan afbeeldingen. Als jij als bedrijf dus iets verkoopt en hier foto’s van deelt op Pinterest, kun je hier een ‘koop’-knop aan koppelen. Klanten kunnen dus direct vanaf de afbeelding naar jouw product gestuurd. Ontzettend handig dus! Wanneer jouw product in de smaak valt, zullen diverse mensen je afbeeldingen delen. Hoe meer je afbeeldingen gedeeld worden, hoe groter je publiek wordt. Advies is dan ook om niet alleen statische productfoto’s te plaatsen, maar ook inspiratiebeelden waarin het product wordt toegepast.

Combinaties vinden met Pinterest

De laatste optie die Pinterest recent heeft toegevoegd is de ‘Lens’-functie. Met deze functie is het mogelijk om een foto te maken van een item. Denk er bijvoorbeeld aan om je nieuwe jasje te fotograferen. Met de ‘Lens’-functie zoekt de app naar afbeeldingen die passen bij jouw jasje. Bijvoorbeeld hoe je het jasje kunt combineren. Maar ook aan interieuritems, hoe kun je dit stylen? Of met gadgets: hoe zet je ze neer in huis of hoe werk je ze netjes weg in een tv-meubel?

Gebruik jij Pinterest? En met welk doel gebruik jij Pinterest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here