Home Computers Overleven in dure tijden als techfreak, drie tips

Overleven in dure tijden als techfreak, drie tips

1523
0
DELEN
Overleven in dure tijden als techfreak, drie tips

Het zijn dure tijden, het lijkt wel alsof iedere rekening omhoog schiet behalve het loonstrookje. Er zullen bewuster keuzes gemaakt moeten worden. Wat ga je wel kopen en wat laat je even aan je voorbijgaan? Om sommige zaken kun je natuurlijk niet heen zoals de vaste lasten. De hypotheek en energierekening moeten nou eenmaal gewoon worden voldaan, anders ontstaan er alleen maar grotere problemen. Maar om het leven een beetje leuk te houden, is het ook belangrijk je ontspanning te houden. Voor de één is dit sporten, voor de ander is dit gamen. De gemiddelde techfreak wordt toch wel erg blij van nieuwe gadgets. Maar dit is helaas geen goedkope hobby, en iets verouderd snel. Hoe jij in deze dure tijden toch de balans houdt tussen het aangename en het nodige? Wij zetten drie tips op een rij.

1.      De tweede ronde

Ongetwijfeld heb jij je mooie smartphone met de nodige zorgvuldigheid ooit uitgezocht. Perfecte camera, goed besturingssysteem en voldoende opslag. Dat je na het aflopen van je contract dan ook per se een nieuwe nodig hebt is in veel gevallen onzin. Zeker wanneer deze ook voorzien was van een beschermhoesje en screenprotector. Besluit dan ook niet om coûte que coûte meteen een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar overweeg voor een goedkoper Sim only abonnement te gaan. Door hier voor te kiezen bespaar je automatisch ontzettend op je maandelijkse lasten.

2.      Houd uitverkoop

Die oude gameconsoles zijn in jouw ogen niet meer goed genoeg, maar voor de beginner zijn ze perfect. Waarschijnlijk liggen er in jouw kast dan ook nog diverse oude materialen die nog prima een paar jaar gebruikt kunnen worden. Realiseer je dat jouw standaarden niet altijd zo hoog zijn als die van andere gebruikers. Zeker niet ten opzichte van de standaarden van bijvoorbeeld de beginnende gamer. Houd dus een grote schoonmaak en zet jouw oude gadgets online. Zo creëer je een leuk budget voor jezelf om nieuwe varianten aan te schaffen.

3.      Refurbished

Refurbished

Toch een nieuwe telefoon nodig maar geen budget om een nieuwe aan te schaffen? Leg jezelf dan niet meteen vast aan een duur abonnement maar ga voor ene refurbished variant. Deze zijn tweedehands, maar wel altijd van zodanige kwaliteit dat ze nog prima jaren meekunnen. Dat ze goed zijn, dat komt doordat ze zijn gecheckt door een professional. Ook worden ze verkocht in erkende winkels, waardoor er soms zelfs garantie wordt afgegeven.

Kortom, ook in dure tijden moet je het leven voor jezelf een beetje leuk houden door het blijven uitoefenen van je hobby’s. Is dit in jouw geval tech en gadgets? Dan moet je hier ook gewoon lekker mee doorgaan en van genieten. Dit kan namelijk nog steeds, maar wel wellicht met een paar kleine aanpassingen. Aanpassingen die niet alleen gunstig zijn wanneer je budget een beetje is gekrompen, maar ook wanneer je gewoon een appeltje voor de dorst wilt creëren. Óf om gewoon meer gadgets voor hetzelfde geld aan te kunnen schaffen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here