Home Computers Op welke manieren kun je een touchscreen tafel nuttig inzetten?

Op welke manieren kun je een touchscreen tafel nuttig inzetten?

2400
0
DELEN
Op welke manieren kun je een touchscreen tafel nuttig inzetten

Van smartphones tot digiborden, het touchscreen is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. In die mate dat ze op steeds weer meer manieren ingezet worden. Denk aan automatische check-in apparaten op het vliegveld, bijvoorbeeld. Daar hoeft lang niet altijd meer een medewerker aan te pas te komen. Een nummertje trekken bij de apotheek gebeurt tegenwoordig ook met een tikje op een touchscreen. Naast de zuil met touchscreen wordt ook de interactieve tafel steeds vaker gebruikt. Hoe kan zo’n touchscreen tafel allemaal nog meer ingezet worden om ons leven gemakkelijker en soms ook leuker te maken?

Kinderen bezig houden en laagdrempelig informeren

Kinderen die moeten wachten in een wachtkamer, bijvoorbeeld bij de tandarts of in het ziekenhuis, kunnen zich gaan vervelen. Dit terwijl je ook vermaak kunt bieden om ze af te leiden. Plaats een touchscreen tafel speciaal voor kinderen om ze te entertainen. Zorg dat ze er bijvoorbeeld spelletjes op kunnen doen, of zelfs een kleurplaat inkleuren. Of biedt op een laagdrempelige manier medische informatie of instructies voor het tandenpoetsen. Dit geeft je de mogelijkheid om op een veel meer interactieve en beeldende manier de boodschap over te brengen.

Enquêtes ter plekke afnemen

Wil je klantervaringen ophalen? Een touchscreen tafel is een laagdrempelige manier om klanten ter plekke een aantal korte vragen voor te leggen over jouw diensten. Een nagestuurde enquête komt vaak op een moment dat het mensen niet uitkomt om hem in te vullen, met als gevolg dat je veel minder feedback ophaalt. Mensen die toch al moeten wachten in een wachtkamer kunnen op deze manier bijvoorbeeld ook wat tijd doden.

Rijen bij de kassa’s voorkomen met een bestelzuil

Klaar met het dringen bij de kassa’s in een fastfoodrestaurant of snackbar en het kwijt zijn van veel werkuren aan het opnemen van bestellingen? Touchscreen tafels kunnen de rij én voortdurende bemanning van de kassa’s overbodig maken. We stellen ons bij een tafel natuurlijk een plat, horizontaal voorwerp voor, maar zo’n touchscreen kan ook in een andere hoek geplaatst worden om zo een handig bestelscherm te worden. Voor de klant is het ook fijn om niet meer in de rij te hoeven staan.

Touchscreen tafel

De weg wijzen in uitgestrekte omgevingen

In grote gebouwen zoals een ziekenhuis of een vliegveld is het niet altijd makkelijk om je weg te vinden. Je moet het vaak doen met getallen en letters die verwijzen naar een locatie en alles lijkt op elkaar. Hoe kom je nu bij je gate of de kamer waar oma opgenomen ligt? Hetzelfde geldt voor een grote ruimte als een dierentuin. Hoe kom je bij de aapjes? Een interactieve touchscreen tafel kan hier uitkomst bieden. Met een paar eenvoudige commando’s op het touchscreen kan inzichtelijk gemaakt worden welke route iemand moet volgen om te komen waar hij of zij moet zijn. Het is zelfs in sommige gevallen mogelijk om dit te koppelen naar de smartphone van de gebruiker, zodat deze hier de route op kan ontvangen en ook onderweg een hulpmiddel bij de hand heeft.

Museum interactiever maken

De een houdt van musea bezoeken, de ander verveelt zich er dood. Je moet immers veel lezen en daar heeft niet iedereen altijd evenveel zin in. Dit terwijl een museum haar verhaal ook interactiever kan maken. Een touchscreen tafel kan op commando van de gebruiker filmpjes vertonen, collecties tonen en quizzen aanbieden om de testen wat de bezoeker heeft opgestoken van zijn museumbezoek. Dit is een manier om musea laagdrempeliger te maken. Het Rijksmuseum heeft dit al ter harte genomen en is een veel interactiever museum geworden. Daarmee kan een nieuwe doelgroep aangeboord worden. Ook hier geldt wat eigenlijk wel de algemene conclusie over interactieve touchscreen tafels kan zijn: ze kunnen iets wat saai, onhandig of vervelend is leuker of makkelijker maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here