Home Smartphones en tablets Nintendo Switch vs Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch vs Nintendo Switch Lite

2793
0
DELEN
Nintendo Switch

Hoewel de Nintendo Switch al een tijdje op de markt is, is de console nog steeds razend populair. Er is zelfs al een nieuw spelsysteem aan de Nintendo Switch-familie toegevoegd: de Nintendo Switch Lite. In dit artikel gaan we deze twee varianten eens met elkaar vergelijken. Welke variant kun je het beste aanschaffen?

Wat is een Nintendo Switch?

Een Nintendo Switch is een spelcomputer van Nintendo dat in 2017 op de markt verscheen. Met deze console kun je zowel in huis als buiten de deur gamen. Het leuke aan een Switch is onder andere dat je via de bijgeleverde houder het apparaat aan een televisie kan koppelen. Geen mogelijkheid om de Switch aan te sluiten op je televisie? Geen probleem, want met de Switch kun je ook op het apparaat zelf urenlang gamen. Aan een Nintendo Switch zitten twee controllers: de Joy-Con-controllers. Deze controllers kun je samen of apart gebruiken. Ook heb je met een Nintendo Switch de mogelijkheid om online games te spelen tegen anderen. Met een Nintendo Switch speel je jouw favoriete games altijd, overal en met al je vrienden!

Hoewel een Nintendo Switch een fantastische spelcomputer is, heeft het wel een duur prijskaartje. De prijs van een Switch ligt op ongeveer 329 euro. Echter is het handig om te kijken of je een Nintendo Switch bundel kunt kopen, waarbij je er in veel gevallen een game bij krijgt. Dit is vaak voordeliger dan dat je de game los zou kopen. Ook zou je natuurlijk in de gaten kunnen houden wanneer de Nintendo Switch in de aanbieding is. Voor een Nintendo Switch zijn er ook nog verschillende accessoires te koop, die het gamen nóg leuker maken.

Wat is een Nintendo Switch Lite?

Een Nintendo Switch Lite wordt ook wel omschreven als hét spelsysteem voor onderweg. Deze console is speciaal gemaakt voor handheld-gaming. Het is dus niet mogelijk om een Nintendo Switch Lite aan te sluiten op een televisie. Een voordeel van een Nintendo Switch Lite is de prijs, want deze ligt een stuk lager dan de orginele Nintendo Switch. De Lite variant is verkrijgbaar vanaf ongeveer 215 euro. Ook hier geldt dat het handig is om een Nintendo Switch Lite bundel aan te schaffen.

Wat zijn de verschillen tussen de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite? 

Zoals hierboven al is beschreven, verschillen de varianten in functionaliteit en in prijs. Een ander verschil tussen de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite is het scherm. Een Nintendo Switch heeft een 6,2-inch lcd-scherm, en de Lite variant een 5,5-inch lcd-scherm. Tevens kun je met de Nintendo Switch gebruik maken van alle software, en met de Nintendo Switch Lite alleen met de software die compatibel is met de handheldstijl. Echter biedt ook dit nog voldoende mogelijkheden. De Nintendo Switch Lite is daarnaast lichter dan de originele Switch. De batterijduur van de varianten verschilt niet zo veel, dit hangt voornamelijk af van de games die er worden gespeeld.

Welke variant heeft jouw aandacht getrokken? De Nintendo Switch of Nintendo Switch Lite?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here