Nieuwe zelf strikkende Nike schoen

  2571
  0
  DELEN

  In 2016 kwam Nike al met een kleine oplage van de zelf strikkende schoen. Deze gaven ze de naam ‘HyperAdapt-schoenen’. Deze schoenen waren maar liefst 720 dollar en waren erg exclusief vanwege de kleine hoeveelheid waarin de schoenen waren gemaakt en omdat het een heel nieuw concept was.

  De tweede versie van deze zelf strikkende Nike schoen is in de maak en zal een stuk goedkoper worden.

  Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

  Hoe werkt deze Nike schoen?

  Een zelf strikkende schoen zal je misschien bekend voor komen. Marty McFly uit de film ‘Back To The Future’ had namelijk ook zelf strikkende schoenen. De nieuwe Nike’s zijn hier op geïnspireerd.

  De ‘HyperAdapt’ uit 2016 waren te koop in slechts twee winkels in New York. Deze versie strikte zichzelf automatisch wanneer er een voet in werd gestoken. Zodra de schoen zichzelf strak trok gingen er lampjes in de hielen branden.

  De nieuwe Nike schoen zal de naam ‘Nike Adapt BB-sneakers’ gaan dragen. Deze schoenen maken ook gebruik van een motortje en kun je bedienen door een app op je smartphone of een druk knopje aan de zijkant van de schoen.

   

  Tweede poging

  De eerste versie uit 2016 was dus een flop. Nike wilt het nogmaals proberen en komt met een vernieuwde, betere versie van de HyperAdapt-schoen. Deze schoen zal in ieder geval een stuk goedkoper worden. Nike verwacht dat de schoen zo rond de 350 dollar zal gaan kosten. Dit is bijna de helft van de eerste generatie HyperAdapt-schoenen.

  Puma komt ook met een zelf strikkende schoen

  Net als Nike is Puma ook bezig met een zelf strikkende schoen. Het is Puma helaas nog niet gelukt om de technologie netjes weg te werken. Op de tong van de Puma schoen zit een soort bult waarin het motortje en de accu zijn verwerkt.

  De schoenen van Puma zijn dus gemotoriseerd. Door op de tong van de schoen naar boven of naar beneden te swipen kun je de schoenen strakker of losser maken. Heb je een slechte rug of gewoon geen zin om te bukken? Geen probleem. Je kunt je schoenen ook strakker zetten door simpelweg je schoen in te stellen via je smartphone of smart watch.

  Vergeet je schoenen ‘s avonds niet aan de lader te leggen, anders doen ze het de volgende ochtend niet.

  Hoeveel de Puma’s gaan kosten is ook nog niet bekend.

  Conclusie

  Zowel Puma als Nike zijn druk bezig met het op de markt brengen van een zelf strikkende schoen. Deze schoenen zullen in de toekomst door veel meer merken worden geproduceerd.

  Nike verwacht medio Februari 2019 met de ‘Nike Adapt BB-sneaker’ uit te komen en deze zal rond de 350 dollar gaan kosten. Wanneer Puma met hun model komt is nog niet duidelijk.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here