Home Huishoudelijk Nieuwe printer kopen? Hier moet je op letten

Nieuwe printer kopen? Hier moet je op letten

2020
0
DELEN
Nieuwe printer kopen

Heb jij een nieuwe printer nodig? Of het nu voor in huis is, voor op je werk of in je thuiskantoor: een nieuwe printer kan natuurlijk ontzettend handig zijn. Echter kan het kopen van een nieuwe printer nog best lastig zijn. Er zijn namelijk talloze soorten printers beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten om de beste printer voor jezelf te kopen? Er zijn een aantal dingen waar je bij de aankoop van een printer zeker rekening mee moet houden. Welke dingen dit zijn? Lees snel verder, wij vertellen het je in dit artikel. 

Wat ga je ermee doen?

Voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar een nieuwe printer, is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je hier allemaal mee wilt gaan doen. Ga je alleen tekst printen, of zoek je een printer die ook in staat is om foto’s te printen? Wil je zwart-wit gaan printen of juist ook in kleur? Print je heel weinig of juist heel veel? Het zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet gaan beantwoorden. Op deze manier is het namelijk makkelijker om een nieuwe printer te kopen die goed bij je past. 

Inktjetprinter of laserprinter?

Een printer kopen, waar moet je op letten? Waar je ook zeker over na moet denken, is of je voor een inkjetprinter of laserprinter gaat. Een inkjetprinter wordt over het algemeen het meest gebruikt. Een inkjetprinter is over het algemeen handig als je van plan bent om thuis te gaan printen en kwalitatief keurige afbeeldingen en andere foto’s wilt gaan printen. Een laserprinter is weer meer geschikt als je van plan bent om veel tekst te gaan printen, bijvoorbeeld op kantoor. Een laserprinter heeft namelijk een hoge printsnelheid en grote patronen, waardoor het ideaal zou zijn om te gebruiken om kantoor. Kijk dus goed naar waar je het voor gaat gebruiken en maak op basis daarvan een goede keuze. 

Alleen printen of all-in-one? 

Bij het zoeken naar een nieuwe printer is het goed om na te denken over wat voor soort printer je graag zou willen hebben. Je kunt kiezen voor een printer die echt alleen in staat is om te printen, maar je zou ook kunnen kiezen voor een all-in-one printer. Zo’n all-in-one printer is in staat om te printen, te kopiëren, te scannen en sommige zelfs om te faxen. Je hoeft op deze manier dus geen losse scanner, losse fax of los kopieerapparaat te kopen, wat een groot voordeel kan zijn.

Wifi of bedraad?

Ook zeker belangrijk om over na te denken bij het kopen van een nieuwe printer, is of je via wifi wilt printen of bedraad wilt printen. Tegenwoordig kiezen heel veel mensen ervoor om te printen via wifi. En dat is dan ook goed te begrijpen, want via wifi printen is enorm eenvoudig. Je hebt hier alleen maar een router en wifi printer voor nodig. Je kunt op deze manier overal in huis even snel wat printen, wat natuurlijk super makkelijk is. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een goede wifiverbinding. Je kunt er ook voor kiezen om bedraad te printen. In dit geval kun je jouw bedrade netwerk printer aansluiten op je router met een ethernetkabel. Op deze manier is het ook vrij eenvoudig om te printen. Deze verbinding is over het algemeen stabieler en veiliger dan printen via wifi.

Het formaat

Ook zeker iets om over na te denken als je een printer gaat kopen, is het formaat. Printers zijn namelijk te koop in verschillende formaten. Je kunt ervoor kiezen om een compacte printer te kiezen, maar het is ook mogelijk om voor een grote printer te gaan. Compacte printers zijn vooral geschikt voor in huis, omdat je hier natuurlijk niet enorm veel ruimte nodig wilt hebben voor een printer. Als je echter een printer zoekt voor op kantoor, kan een grotere printer weer uitkomst bieden. Het is dus wederom afhankelijk van waar je jouw printer voor gaat gebruiken. 

Hoe kies ik een printer en wat is een goede printer? Deze bovenstaande tips kunnen je erbij op weg helpen om de ideale printer voor jezelf te kiezen. Het is in ieder geval goed om met deze dingen rekening te houden, zodat je voor jezelf uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Een nieuwe printer kan best een investering zijn, dus je wilt natuurlijk wel dat je hier straks tevreden mee bent. Koop dus niet te overhaast een nieuwe printer maar besteed hier voldoende tijd en aandacht aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here