Home Computers Nieuwe pc kopen? Hier kun je op letten

Nieuwe pc kopen? Hier kun je op letten

1957
0
DELEN
Nieuwe pc kopen Hier kun je op letten

Heb jij een nieuwe pc nodig? Dan heb je natuurlijk een ruime keuze, want er zijn veel aanbieders waar jij een pc kunt kopen. Bij het kopen van een pc is goed om met een aantal dingen rekening houdt, zodat je voor jezelf de juiste keuze maakt. In ieder geval het lezen van review sites van tevoren kan handig zijn. Waar je allemaal op kunt letten bij de aanschaf? Lees snel verder, wij vertellen het je hieronder.

De processor

Het kloppend hart van de pc: de processor. Bij het kopen van een nieuwe pc is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De processors die we veel zien in computers zijn de AMD-processor of Intel processor. Een processor kan voor een groot deel de snelheid en de mogelijkheden van een computer bepalen, waardoor dit zeer belangrijk is om naar te kijken bij de aanschaf.

De processor

Het geheugen

Een onderdeel dat ook essentieel is om naar te kijken als je op zoek bent naar een nieuwe computer, is het geheugen. Het geheugen is belangrijk om op de computer meerdere dingen tegelijk te doen en toch snelheid te behouden. Hoe hoger het geheugen, hoe sneller de computer zal zijn. Je kunt meestal kiezen voor 4GB, 8GB of 16GB aan RAM-geheugen. Welk soort geheugen je nodig hebt, is afhankelijk van hoe je van plan bent de computer te gaan gebruiken. Bij standaardgebruik kun je denken aan 4GB. 8GB is meer geschikt als je van plan bent om bijvoorbeeld veel te gamen of zwaardere programma’s nodig hebt. 16GB wordt aangeraden als je bijvoorbeeld bezig bent met het bewerken van foto’s en video’s of het produceren van muziek.

De opslag

Als je een nieuwe computer hebt, wil je natuurlijk wel dat je hier van alles kunt opslaan. Daarvoor is de juiste opslagschijf van groot belang. Er wordt onderscheid gemaakt in twee schijven: HDD en SSD. Tegenwoordig zijn veel nieuwe computers al voorzien van een SSD schijf, een extra snelle harde schijf waardoor bestanden sneller kunnen laden en programma’s sneller opstarten. Hoeveel ruimte je nodig hebt om bestanden op te slaan is ook van belang. Heb je maar weinig ruimte nodig? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een opslag van minder dan 500 GB. Wil je veel kunnen opslaan? Denk dan bijvoorbeeld aan een opslag van 1 TB.

Het besturingssysteem

Waar je ook zeker naar kunt kijken tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe pc, is het besturingssysteem. Er zijn namelijk verschillende besturingssystemen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Windows, ChromeOS en MacOS.

De aansluitingen

Ook belangrijk om naar te kijken tegenwoordig, zijn de aansluitingen die zijn ingebouwd in de computer. Zo zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een HDMI-aansluiting, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een extern beeldscherm aan te sluiten. Ook de aansluiting voor bijvoorbeeld een USB-stick, geluidskaart of internetkabel is belangrijk om op te letten.

Deze onderdelen zijn in ieder geval goed om in je achterhoofd te houden als je jouw zoektocht naar een nieuwe pc bent gestart, want dit kan het makkelijker maken om de juiste keuze te maken. Waar je zeker inspiratie kunt opdoen voor een nieuwe pc, is bij Alternate. Alternate ervaringen lezen van andere klanten kan hierbij handig zin om erachter te komen wat je kunt verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here